2009. február 25., szerda


Romániában ésszel élnek, nálunk pénzügyi ámokfutást folytatnak:

Válságintézkedésként bevezetik az üdülési csekket Romániában.



Ha gondolkodnak pénzügyi ámokfutás helyett, akár a lei is arannyá válik....Sürgősségi kormányrendelettel fogadta el február 18-án Romániában a Boc-kabinet az üdülési csekkek bevezetésére vonatkozó tervezetet - jelentette be Elena Udrea turisztikai tárcavezető. Az utalvány értéke legfeljebb hathavi bruttó minimálbér lehet. (A romániai minimálbér jelenleg 600 lej, azaz 42000 forint.) A minimálbért ebben az esetben is differenciáltan kezeli a kormány, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében 1200 lejjel, míg a kevésbé képzett alkalmazottaknál 600 lejjel számolnak. A válság közepette ez az intézkedés hozzájárul az ország turizmusának fellendüléséhez, és támogatja az idegenforgalmi kis- és közepes vállalkozásokat - nyilatkozta a román turisztikai miniszter.

Az üdülési utalványokat csak belföldön lehet felhasználni, és csakis az üdülhet ezekkel a csekkekkel, akinek a nevére azt kiállították. Mint részletezte, azokon a szálláshelyeken lehet üdülési csekkel fizetni, amelyek csatlakoznak a programhoz, kérik és megkapják a szaktárcától az erre vonatkozó engedélyt. A tárcavezető szerint az utalványokat már a húsvéti szünidőtől kezdődően lehet majd használni, a kormány várhatóan 15 napon belül elfogadja a sürgősségi kormányrendeletben foglalt alkalmazási feltételeket. Szakvélemények szerint új munkahelyek létrehozását is eredményezheti az üdülési csekkek bevezetése. Az intézkedés kétmilliárd lejes (140 milliárd forint) költséget jelent a büdzsének, azaz a GDP 0,35 százalékát. ( http://www.kronika.ro/ )


Szerkesztőségünk megjegyzése: A tervezett cafeteria megadóztatás itthon pont az ellenkezője, tönkreteszi, ami még működött, újabb embereket téve földönfutáva. A Szent Válságkezés Nevében.



http://www.kronika.ro/

Nincsenek megjegyzések: