2009. február 24., kedd


WebdokiTV

Kormányokon átívelő koncepció

A WebdokiTv soron következő adásában vendégünk dr. Kiss István a MOTESZ leendő elnöke, beszélgetőtársa Krasznai Éva.

Induló videóriport sorozatunkkal szeretnénk közelebb hozni olvasóinkhoz a közélet aktuális kérdéseit, személyiségeit, lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy a mindannyiunkat foglalkoztató témákat más szemszögből - akár a függöny mögé tekintve - de mindenképpen elfogulatlanul szemlélhessük.

"Bárki, bárhonnan teremt rá pénzt, úgy tűnik, hogy szakmai egység van abban, hogy meg kell változtatni az alapellátás szerkezetét, struktúráját és rendszerét, jobban kell illeszteni a megváltozó járóbeteg szakellátáshoz."


"Igenis át kellet alakítani a kórházstruktúrát. Nem úgy, ahogy történt, ezt a szakma ezerszer elmondta, 100 oldalban, vagy 170 oldalban megcsinálta a saját verzióját, mely készítése közben már tulajdonképpen az íróasztalon aláírva volt az eldöntött, de a szakma véleményét teljesen figyelmen kívül hagyó rendszer."


"Van a büdzsén kívül is egy büdzsé, az Európai Uniós pénz... Ha elutálják ezt a vitaanyagot... akkor ez a 400 milliárd... nem vész el, hanem oktalanabbul, helyi politikai érdekeket kiszolgálva, szakmafüggetlenül kerül valószínűleg felhasználásra.

"


WebDoki

http://www.webdoki.hu/cikk.php?cid=47615


Nincsenek megjegyzések: