2009. február 19., csütörtök


GYILKOS VAGY KELEMEN



Írta Bródy annak idején, a várépítők vezetőjéről, én meg azt mondom, hogy mind gyilkosok azok, akik a jelenleg "működő" betegirányítási/felvételi/ellátási rendszert kiagyalták. És a régit széttoszták.


Minden nap találkozunk ennek az embertelen voltával, és a hulló áldozatokkal, ma éppen egy súlyos COPD-s beteg kórházi elhelyezése kapcsán kellett a szokásos agyrém köröket megfutnom, miközben a beteg oxigénpalackkal együtt is csak bőrlégzéssel ment, olyan hipoxiás volt, eddig 50x feküdt már pulmonológián, ahová most nem küldhetem, csak un. sürgősségi osztályra, amivel órákat veszítünk az ellátásában.

Úgyhogy dögölj meg KELEMEN, akárkinek is hívnak valójában, fogyjon el körülötted a levegő, és sípolva fordulj le díszesen faragott drága székedről, amin a csipádat mereszted.....és még palackod se legyen kéznél, csak úgy, a tapasztalatszerzés végett.

Gyilkos vagy, gyilkosok vagytok. Akkor is, ha ezt a beteget megmentjük. Az persze nem nektek lesz köszönhető.


Szép napot mindenkinek.





http://giulio.freeblog.hu/


BLOGGER KOMMENT:

Bizony kellő alapja van annak , hogy Giulio barátom nagyon dühös lett. Vannak halasztást nem tűrő, azonnali (sürgős) beavatkozást igénylő esetek. Ilyen a fent emlitett beteg állapota is. A tartós hypoxia vagy a hypoxiához társuló hypercapnia (parciális és globális légzési elégtelenség) esetén nagy a valószínűsége cor pulmonale kialakulásának. Ezeknek a betegeknek a prognózisa nagyon rossz. A hypoxia megszüntetésével a túlélés és az életminőség viszont számottevően javítható.



Nincsenek megjegyzések: