2009. augusztus 28., péntek



Tárgy:

perközösség


Kedves Tagtársunk!

2009.08.05-én az Egészségügyi Minisztériumba eljuttattunk egy levelet (melyet a KSZ tagok is megkaptak) az influenza elleni védőoltások tárgyában. Levelünk a jogi osztályhoz került, ott foglalkoznak(?) vele, hivatalos választ eddig nem kaptunk.

Ezzel egyidőben Keszthelyi
Gyula kollégánk "perközösség" szervezését kezdte, melynek célja az úgynevezett járványügyi érdekből adandó, nem kötelező, a betegek számára térítésmentesen biztosított influenza elleni - és a hasonló feltételekkel adandó Prevenar - védőoltások jogszerű végzésének, és finanszírozásának, valamint az oltásokkal kapcsolatos felelősségvállalás kérdésének tisztázása azt vállaló ügyvédi iroda segítségével.

Az ügyvédi iroda ajánlata megérkezett. Az ügyvédi
irodának az orvosok csak személyesen, saját nevükben adhatnak megbízást.

A fenti kérdések tisztázását a Kasszaorvosi Szervezet vezetősége is fontosnak tartja és támogatja (mint azt a miniszternek küldött levelünk is bizonyítja) azzal a megjegyzéssel, hogy a védőoltások beadását nem akadályozhatja a finanszírozás tisztázatlansága, mert ez orvos-szakmai szempontból nem vállalható. Mivel a perközösséghez egyesület nem csatlakozhat, ezért közre adjuk az ügyvédi iroda ajánlatát, elérhetőségét és a megbízás feltételeit. Melékeljük a megbízási szerződés szövegét.

Üdvözlettel:

A Kasszaorvosi Szervezet
vezetősége


Nincsenek megjegyzések: