2009. augusztus 27., csütörtök



Emberi hiba okozta az új típusú influenzát?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vizsgálatot indított annak kiderítésére, igaza van-e annak az ausztrál kutatónak, aki azt állítja: emberi hiba vezetett az új típusú influenza vírusának kialakulásához.

Az ausztrál kutató, a 75 éves Adrian Gibbs maga is részt vett a Tamiflu nevű gyógyszer létrehozásában, amely eredményesen alkalmazható az új vírus ellen is. Egy interjúban a tudós nem nevezte kizártnak, hogy vakcina készítés közben történt hiba, és az új vírus így alakult ki.

Gibbs az új vírus genetikai elemzése során jutott erre a következtetésre. "A legegyszerűbb magyarázat az, hogy a vírus egy laboratóriumi hiba eredménye - de van rengeteg egyéb lehetőség is" - mondta a kutató a Bloomberg televíziónak. Gibbs négy évtizede kutatja a baktériumok evolúcióját, és egyike azoknak, akik elemezni kezdték az új vírus genetikai profilját, miután a járvány három hete kitört Mexikóban.

A WHO komolyan veszi az ausztrál kutató felvetését, amelyet írásban juttatott el, és vizsgálatot kezdett annak kiderítésére, valóban emberi hiba következtében alakult-e ki a H1N1-es vírus - közölte a szervezet főigazgató-helyettese. Fukuda Keidzsi közölte: ha Gibbsnek igaza van, rengeteg új kérdés vetődik fel az új vírussal kapcsolatban.

Amerikai szakértők azonban nem értenek egyet az ausztrál kutatóval. Az Atlantában székelő nemzeti járványközpont munkatársai is elemezték Gibbs tanulmányát, és arra a következtetésre jutottak, hogy a véleményét nem támasztja alá meggyőző bizonyíték.


A gyógyszergyártók szabadították ránk a sertésinfluenzát?

A WHO nemrég vizsgálatot indított egy kutató bejelentése kapcsán, miszerint előfordulhat, hogy emberi mulasztás áll az influenzavírus terjedése mögött. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) aligazgatója, Fukuda Keiji elmondta: a szervezet vizsgálatot indított egy ausztrál virológus, Adrian Gibbs bejelentése kapcsán, miszerint nem a természetben, hanem egy laboratóriumban fejlődött ki a most pusztító influenzavírus. Gibbs, aki korábban a Roche influenza-ellenes gyógyszerének fejlesztésében is részt vett úgy véli, hogy akár emberi mulasztás is állhat a vírus kialakulása mögött - írta a Bloomberg.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) aligazgatója, Fukuda Keiji elmondta: a szervezet vizsgálatot indított egy ausztrál virológus, Adrian Gibbs bejelentése kapcsán, miszerint nem a természetben, hanem egy laboratóriumban fejlődött ki a most pusztító influenzavírus. Gibbs, aki korábban a Roche influenza-ellenes gyógyszerének fejlesztésében is részt vett úgy véli, hogy akár emberi mulasztás is állhat a vírus kialakulása mögött - írta a Bloomberg.

Gibbs holnap hozza nyilvánosságra a vírus genetikai vizsgálata során feltárt eredményeit, amelyet a WHO mellett más kutatócsoportok is vizsgálat alá vesznek. A tudós szerint a H1N1/A vírus olyan tojásokban fejlődött ki, amelyet a kutatók és a gyógyszergyártók arra használnak, hogy vizsgálataikhoz újabb törzseket fejlesszenek, illetve vakcináikat azon teszteljék. A négy évtizede virológiával foglalkozó tudós szerint természetesen nem kizárt, hogy a vírus nem laboratóriumi eredetű, ám kulcsfontosságú tényezők erősítik elméletét. Gibbs az elsők között volt, aki megvizsgálta a jelenlegi járványt okozó vírus genetikai összetételét.

A tudós elméletét látszik igazolni többek között az is, hogy a vírus a sertésekben fejlődő influenzavírusoknál háromszor gyorsabban mutálódik, amelyből Gibbs arra következtet, hogy a kórokozó nem a disznóktól ered. A Richard Webby virológus által korábban nyilvánosságra hozott eredményekkel is egybecseng Gibbs állítása, miszerint a H1N1/A két egymástól jól elkülöníthető szekvencia kombinációjának eredményeként jött létre. Webby mindkét szekvencia azonosítását elvégezte, és arra az eredményre jutott, hogy azok megegyeznek két, több mint egy évtizeddel ezelőtt Észak-Amerikában és Európában azonosított vírussal.

Az amerikai CDC katasztrófavédelmi intézet vezetője, Nancy Cox szerint Gibbs állításai nem igazolhatók, már csak azért sem, mert továbbra sem áll rendelkezésre a Dél-Amerikában, illetve Afrikában pusztító vírus genetikai térképe, így nem zárható ki az sem, hogy a két kontinens valamelyikéről, természetes fejlődés révén indult el a mostani járvány. A WHO aligazgatója azonban arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Gibbs elmélete beigazolódik, az sokkal nagyobb veszély jelenlétére hívja fel a figyelmet, mint amire eddig számítottak, bár egyúttal könnyebbé is válhat a vírus eredetének felderítése.

Gibbs szerint előfordulhat, hogy emberi mulasztás eredménye a H1N1/A elszabadulása, de az is előfordulhat, hogy a vírus véletlenül megfertőzött egy sertést vagy másik emlőst, esetleg egy madarat mielőtt az első embert megfertőzte. Ebben az esetben kulcsfontosságú az állati gazdatest megtalálása. A kutató azonban hangsúlyozta: semmi bizonyítékot nem talált arra vonatkozólag, hogy szándékos tevékenység eredményeként jött volna létre a kórokozó.

A Bloomberg felhívja a figyelmet, hogy nem ez volna az első olyan eset, amikor a halálos influenza-járvány emberi hiba következtében szabadul el. Kutatók úgy vélik, az 1977-ben Oroszországban pusztító, orosz influenzaként elhíresült megbetegedés forrása szintén egy laboratórium volt.

A spanyolnátha feltámasztása

1918-ban a H1N1 influenzavírus több mint ötvenmillió ember halálát okozta világszerte. A vírus halálos képessége élénken foglalkoztatta a kutatókat, akik az elmúlt néhány évtizedben kísérletet tettek ennek a titoknak a megfejtésére. Az első komoly kísérlet Johan Hultin orvostanhallgató nevéhez fűződik, aki úgy gondolta, hogy a titok megfejtéséhez szüksége van magára a vírusra. Hultin Alaszkába utazott, ahol egy tömegsírból exhumálás után mintákat tudott venni az elhunytak tüdejéből. Visszatérve a laboratóriumba, a mintákat kísérleti állatokba fecskendezte, arra számítva, hogy ha a vírus még él, akkor a kísérleti állatok elpusztulnak. Erre azonban nem került sor, Hultin pedig otthagyta a kutatói pályát és patológus lett. Több mint negyven évvel később Jeffery Taubenberger, az amerikai hadsereg rockwelli Patológiai Intézetének kutatója azt tűzte ki célul, hogy megfejti a vírus genetikai kódját. A Patológiai Intézetnek számos mintája maradt a spanyolnátha idejéből, ezek segítségével kezdte összerakni kis darabkákból a vírus DNS-ét. Mielőtt azonban megfejtette volna a teljes genetikai kódot, elfogytak a szövetminták. Ekkor lépett Hultin újra a virológia területére, felajánlva a segítségét Taubenbergernek. Hultin a Science nevű tudományos magazinban olvastott Taubenberger első sikereiről, és felajánlotta, hogy újra Alaszkába utazik, és újra feltárja a tömegsírt. Hultin sikerrel járt, az általa szerzett tüdőmintákban Taubenberger megtalálta a hiányzó DNS-darabokat, és sikerült összeraknia a vírus genomját; ez azonban nem sokat árult el arról, hogy az 1918-as H1N1 miért volt ennyire virulens. A genetikai kód első ránézésre nem sokban különbözött egy átlagos szezonális influenza vírusáétól. Ekkor merült fel az ötlet, hogy a működő vírus többet árulna el a fertőzési mechanizmusról. A genetikai kód ismeretében a vírus legyártása (elméletben) már egyszerű folyamat. Mivel ebben az esetben a történelem egyik legveszélyesebb vírusáról volt szó, a vírus feltámasztására csak szigorú biztonsági óvintézkedések mellett kerülhetett sor, az amerikai Járványügyi Központ (CDC) laboratóriumában. Az újraélesztett víruson elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy fertőzőképessége a vírus burkán található hemagglutinin fehérjének köszönhető. Ha az 1918-as vírus eredeti hemagglutinin génjét egy egyszerű szezonális influenza génjére cserélték ki, a fertőzőképesség az ezredrészére csökkent.

Francia Biroság nyomoz még most is a WHO álltal előirt vaccinábol fakadó halálesetek után (1990 GlaxoSmithKline álltal gyártott Hepatitisz B vaccina kampányban , eltitkolták az idegrendszeri károsodás lehetőségét.) WHO bizonyitottan és szisztematikusan meghamisitja a kutatási eredményeket, hogy elfogadtassa a vaccina effektivitását országokkal. http://www.impfkritik.de/forum/showthread.php?t=534

Who juttata a „vad madár” influenza virust a referencia laboratoriumának, Baxter AG nak Bécsben. Ebböl csinálták a 72 kilo mérgezett bio-fegyvert, ami majdnem egy világ pandemiát okozott. Összefoglalva: Baxter összekeverte a madár virust humán influenza virussal, egy 3 x biztonságu Bio-Laborban,ahol „elfelejtette” besugározni a koktélt, majd egy hamis bizonyitvánnyal 16 különböző laboratoriumba elküldte,oltó anyag gyanánt. Nyolc héttel késöbb egy hamisan előálitott influenza tört ki a világ különböző helyein. http://www.parlament.gv.at/PG/DE/XXIV/AB/AB_01457/fnameorig_158854.html

A bizonyitott skandál ellenére a világ kormányai még most is együtt működnek a WHO- val is, és Baxterrel is. Hiába kérdőjelezte meg a világ média nyiltan ,a WHO szándékait, megvádolva öket, hogy szándékosan akartak egy világ járványt kirobbantani. Mind hiába a kérések, inditványok, tudósoktol, kutatóktol a nagyobb elővigyázatosságra, senki soha nem ellenőrzi ezeket a bio-fegyver laboratoriumokat. Mivel a „véletlen” összekeverése az élő virusoknak a biologiai fegyverekkel képtelenség, nem zárható ki a tudatos cselekvés, valamint az összefüggés a WHO és a madárinfluenza kitörése között. http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/4230882.cms Most ugyanez a Baxter gyártja a vaccinát .

Tudosok ( Dr. Johan Hultin, többek közt, az Iowai egyetemröl,) akik a 1918 as Spanyol nátha járványt tanulmányozták, állitják hogy a járvány genetikai anyaga lett felujítva és igy kreálták az A/H1N1 virust. A Spanyol nátha virus anyagát a fagyott holttesböl nyerték amit , az Artik jég alatt találtak. Majd Atlantába „ megdolgozták”.
http://onlinejournal.com/artman/publish/article_4724.shtml

A nyáron felbukkant járvány azért is érdekes , mert Baxternek van egy nagy laboratoriuma Mexico city közelében, (Cuernavaca,) mondja Virus kutató Adrian Gibbs és érdekes hogy pont itt ütötte fel a fejét a „malac influenza”. A titokzatos eredetü influenzán sokan elcsodálkoztak, többek között Mexico járványokért felelös, tiszti főorvosa,M.A. Lezana,

http://ahrcanum.wordpress.com/2009/05/05/baxter-pharmaceutical-plant-in-mexico-ground-zerofor-flu-outbreak/

Csak egy gondolat erröl a weboldalrol : http://www.naturalnews.com/026141.html notes,” ha ez egy természetesen kialakult virus lenne akkor a következő forgatóköny alapján történt volna : egy megfertőzött madár észak Afrikábol megfertözhetett egy Europai sertést, majd utána , vissza fertőzödött ugyanazok a sertések álltal, majd a virus mutálodott, és ugyanez a madár elrepült Ázsiába, és ott megfertőzött ázsiai sertéseket, ezekben a virus szintén változott , de ugyanakkor megtartotta a virus, az Europai sertés és madár jellemzőit, igy viszont emberekre is fertőző lett, és ezt az Ázsiai malac-virust , lehetett nyáron Mexicoban beszerezni és terjeszteni, hogy a WHO billiokkal gyarapodjon.

DrLeonard Horowitz állitja, http://www.youtube.com/watch?v=GBeKB7aKzOs hogy a Mexicoi malac- madár-ember virus csakis Dr James S Robertson és kollegáitól származhatott, mert senki más nem hozhat Europába a H5N1 Azsiai-influenzával fertőzött csirkéket, majd a DNS- ükböl nyert proteint összekeveri a H1N1 virussal amit a 1918 Spanyol- náthában elhalálozott hullábol nyertek, megtoldva a malac influenza génekkel hogy átalakiva, embereket is megfertőzzön."

Adalékul Dr Horowitz állitja , hogy Dr James Robertson-WHO, szerint semmi rossz abban nincs,ha a „haszontalan zabálók” eltünnek az ugyis már túl népesedett földröl. Ez rossz hír mindanyiunknak, ugyanis kevesen tartozunk a kiválasztott Elit közé.

Szerdán bejelentették Amerikában a kényszer oltást, az új virus ellen. Mint már emlitettem, a WHO csak egy nagy puzzle része , további részek , a Club of Rome, IMF ,a Tri-Lateral Commission, a Bilderberg group, CFR (Council on Foreign Relations ) stb.

Nincsenek megjegyzések: