2009. augusztus 1., szombat


ÖLJ FÁKAT ÉS NYOMTASS RECEPTET

Ez az OEP maroknyi papírbuzi csapatának jelmondata, ők azok, akik térden állva könyörögnek az egészségügyi miniszternek, tenné már kötelezővé azt a rohadt extra vonalkódot végre, hiszen a beizzított üzleti partnerek ugrásra készen várnak.


A nyomda ontja a nagyméretű, szemet gyönyörködtető új recepteket, a nyomtatós haverok pedig beizzították az eddig nem létező piac kielégítésének reklámját. Összehangolt akciónak tűnik, MMP követeli a jussát a kötelező vonalkódhoz, a nagy cégek pedig megtámadták az orvosokat a reklámokkal.

De nem ám 10 ezer forintos Székely Tamás bölcsődei álmában született betűnyomdára utaznak, minden héten drágább készülékeket reklámoznak. A forgatókönyv szánalmasan átlátszó. Büdös. Ostoba. Nem európai megoldás.

Ha én volnék a miniszter, ezt a siserehadat nemcsak a szobámból, de az állásukból is kipofoznám.


Persze ki tudja, az együtt az OEP-nél eltöltött évek, a közös munka, a napi kapcsolat, illetve a kapcsolati tőke, valamint a balról jobbra, vagy jobbról balra történő vizuális gondolkodás, a háttérmegbízók akarata mennyire erős.


Nyomtatási szakértők szerint az ideális receptnyomtató a mai napig a mátrix, a hozzávaló leporellós receptformátummal.


Ezt akarja az OEP teljesen érthetetlenül, jogszabályi kényszerítést is igénybe véve kiirtani a gyakorlatból. Az alábbi reklám kifejezetten a recept fedőnevű összeesküvés áldozatait igyekszik meghülyíteni. Gyönyörű, igaz? Csak felesleges és drága. Nem tudom, az OEP-nél észlelték-e, hogy válság van. Agyonverik a háziorvosi rendelőket, azután vásároltatni akarnak velük, a büntetés után.:-)


Szóval még egyszer: ha én volnék a miniszter, nem engedném, hogy bárki újra hülyét csináljon belőlem. Egyszer már behúzták a csőbe a Prevenárral...



A receptnyomtatással egészen addig nem voltak problémák, amíg azokat nem akarták orvosolni.


A drága terápiához pedig meg kellett tervezni a betegséget.

giulio

Nincsenek megjegyzések: