2009. augusztus 19., szerda


A PILLANAT SZÁZ ÉVE TART MÁR...

Hangulatos orvosi merengés egy orvosi weboldalról:


"A kriptoszocik tábora hatalmas: sok vén pénisz párás szemmel emlékszik azokra a szép időkre, amikor következmények nélkül fogdoshatta Mancika senekét a rendelés alatt és hatalmas tivornyákon ihatta le magát a helyi párt és állami vezetés prominens tagjaival, ahol néha még egy-két szovjet elvtárs is képviseltette magát. Aztán vadászat ürügyén hajnalig vérengzhettek az erdőkben, egy két vemhes őz is terítékre akadt.. Az volt ám a szép idő, elvtársak.

De most valóban el kellene jutni a profizmusnak legalább az előszobájába, mint a fociban: kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci- vagy inkább: ha nincs pénz, nincs foci.

Mert ezt a szakmát koronáriaszűkületben mérik, itt vérre megy a játék mindkét oldalon.

Az egyiken van a kivételes, nehezen megszerezhető, és kevesek által birtokolt áru, az ORVOSI TUDÁS, és a másikon a sok szerencsétlen , akinek erre van szüksége, és ha nagyon kell neki, minden pénzt megad érte. Előbb-utóbb mindenki vevő lesz, óriási az igény, és kicsi a kínálat: ez mind az áru értékét növeli. Ezt a közgazdasági tételt a hatalmon levők, legyenek azok bármilyen színűek, tudják, és félnek attól, hogy ennek a TUDÁSnak a birtokosai rádöbbennek erre, és akkor többet fognak kérni az áruért , sokkal többet mint 3 taknyos közgazdász, vagy egy BKV-s luvnya.


Egy orvosnak csak nagyon drágán szabad dolgoznia, ha olcsó, akkor rontja azok pozícióit, akik ebben a munkából üzletet akarnak csinálni. Mi félünk attól, hogy nem fogunk megélni?

Hát nem a vevőnek ( betegnek) kellene attól félnie, hogy nem lesz meggyógyítva ? Nem a mindenkori kormánynak kellene attól félnie, hogy elharapja a torkát a felbőszült, gyógykezelés nélkül maradt tömeg ? A buta nép azt hiszi, neki jár a gyógyítás: mert még nem járt Albániában, Afganisztánban, Afrikában stb: az embereknek nem jár a gyógyítás, pokoli kínok közt pusztulnak el, mert nem tudják az ORVOST megfizetni. Még a varázslót sem. Akkor jön a vérhas, meg az AIDS, meg a sárgaláz...

Erre tartunk "



http://giulio.freeblog.hu/

Nincsenek megjegyzések: