2009. augusztus 8., szombat


EZ A PLAKÁT DEZINFORMÁLJA A LAKOSSÁGOT


Ez a plakát az ÁNTSZ 2007-es reklámja, ami a FLUVAL AB védőoltást a többi piaci szereplő hátrányára a versenyjogot súlyosan sértve reklámozta, az orvosi rendelőkben kötelező volt kitenni. Én nem tettem ki.:-)

Kérem nézzék meg a bal alsó sarokban a sárga mondatot: Térítésmentesen hozzájuthat....


Kérdésem: ki készítette a plakátot? Ki volt a megrendelő? Az illető, legyen szíves magyarázza el a tudatlan lakosságnak és nekünk orvosoknak, hogy a térítésmentesség hogyan vezethető le a hatályos, és már ezerszer felhívott jogszabályokkal ellentétben?



Ha a beteg valóban térítésmentesen kapta az oltást 2007-ben, ki fizetett helyette? Illetve nem fizetett helyette...

Ugyanis az tartozik nekem több százezer forinttal, az orvosoknak meg több milliárddal.


Ugye a fenti kép és az alábbi jogi indokolás nincsenek éppen összhangban. Ha megértési nehézségekkel küszködő újságíróknak gond lenne a szöveg értelmezése, javaslom számukra az ügyben hatáskörrel rendelkező Egészségbiztosítási Felügyelet nyilatkoztatását. Kíváncsian várom ezek után az idei jogellenes plakátot.:-


********


A térítésköteles csomagba tartoznak azok az ellátások, amelyekért

a biztosítottnak is fizetni kell.


Így többek között fizetni kell a finanszírozási és szakmai protokollban foglaltaktól eltérően igénybe vett ellátásokért, a különböző alkalmassági vizsgálatokért (pl. gépjárművezetői, lőfegyvertartói, különböző foglalkozások alkalmassági vizsgálata), a hivatásos sportolók ellátásáért, az esztétikai célból nyújtott szolgáltatásokért, a detoxikálásért, a nem kötelező védőoltásokért.


Giulio

Nincsenek megjegyzések: