2009. augusztus 14., péntek


Kedves Tagtársaim!

Szkepticizmusomon átlépve, a Kasszaorvosi Szervezet Vezetősége tudomása, beleegyezése, jóváhagyása, megkérdezése nélkül, tudatosan visszaélve levelezési rendszerkezelői bizalommal, számolva a vezetőség esetleges jogos fegyelmi felelősségrevonásával két dologra szeretném felhívni szíves figyelmeteket:


Az egyik, melyen sokadszor mélységesen felháborodtam: az országos tisztifőorvos által országosan terített nemzetközi hivatkozású hazai ajánlás mellékletén megütközvén:

nooormááális???!!!!

"Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója
a világjárványt okozó új A(H1N1)v influenzavírus által okozott
megbetegedésre gyanús
betegek háziorvosi ellátásáról

Tisztelt Kolléga!

Tájékoztassa betegeit a pandémiás influenza tüneteiről és arról, hogy a betegek a tünetek észlelése esetén lehetőleg ne személyesen keressék fel a rendelőt, hanem telefonon kérjenek segítséget háziorvosuktól! Az influenzaszerű tünetekkel rendelkező beteget lehetőség szerint otthonában vizsgálja meg*, és ha a beteg állapota megengedi, otthonában különítse el és kezelje**! Az influenza családon belüli terjedésének megakadályozása érdekében lássa el a beteget és hozzátartozókat tanácsokkal***!

A nem a rendelőben ellátott betegek vizsgálata során is ajánlott, hogy köpenyt, sebészi maszkot, (amennyiben légúti váladék levételére kerül sor, akkor kockázatbecslés eredményének megfelelően FFP2, illetve FFP3 jelű légzésvédőt), kesztyűt, ha a beteg váladékaival történő expozíció várható, akkor védőszemüveget viseljen. Kezét a beteg vizsgálata előtt, a kesztyű felvétele előtt és a beteg vizsgálatát, ill. a kesztyű lehúzását követően fertőtlenítse (fertőtlenítő kendő); a beteg vizsgálatát követően a fonendoszkóp membránját is fertőtlenítse! A köpenyt a beteg vizsgálatát követően úgy vegye le és hajtsa össze, hogy annak belső felülete ne szennyeződjön; a köpeny levételét követően ismét fertőtlenítse a kezét!

Influenzagyanús beteg ellátása a háziorvosi rendelőben

A betegforgalmat úgy szervezze, hogy az influenzaszerű tünetekkel rendelkező betegek lehetőleg a rendelési idő végén kerüljenek ellátásra!

Amennyiben ez nem lehetséges, gondoskodjon arról, hogy a rendelőben az egy időben várakozó betegek egymástól való távolsága 1 méternél nagyobb legyen!

A váróteremben, lehetőleg helyezzen ki alkoholos kézfertőtlenítőt, sebészi maszkot a betegek számára!

Kérje fel a várakozó, légúti tünetekkel rendelkező betegeket, hogy vegyenek fel maszkot!

A betegek köhögés, tüsszentés során használjanak egyszer használatos papír zsebkendőt és azt azonnal dobják a szeméttárolóba! Ezt követően a várakozó beteg fertőtlenítse kezét!

A váróteremben legyen lábpedállal működtethető, fedeles szeméttároló!

Gondoskodjon a váróterem gyakori szellőztetéséről, a kilincsek és egyéb, gyakran érintett felületek rendszeres fertőtlenítéséről!

A saját védelme érdekében, a beteg vizsgálata során tartsa be az alábbi infekciókontroll ajánlásokat:


Gáz maszk



- viseljen védőeszközöket: köpenyt, sebészi maszkot, kesztyűt;
- fertőtlenítse a kezét a beteg vizsgálata előtt és azt követően,
valamint a kesztyű felvétele előtt és azt követően;
- Amennyiben vérrel és/vagy egyéb testváladékkal érintkezik, viseljen
védőszemüveget;
- légúti váladék/minta levétele esetén a sebészi maszk helyett
lehetőleg használjon FFP2 jelű légzésvédőt;
- a légúti tüneteket mutató betegeknél használt köpenyt más beteg
ellátásánál ne használja;
- két beteg vizsgálata között cseréljen védőeszközöket és fertőtlenítse kezét;
- a beteg ellátását követően vegye le a védőeszközöket és dobja ki a
veszélyes- hulladék-gyűjtőbe;
- két beteg vizsgálata között a fonendoszkóp membránját fertőtlenítse
felületfertőtlenítő szerrel;
- a spatula legyen egyszerhasználatos, használat után veszélyes
hulladékként kezelendő és eldobandó;
- a rendelőt szellőztesse gyakran, a légúti tünetekkel rendelkező
betegek ellátását követően végezzen felületfertőtlenítést.

A lázas, kockázati tényezőkkel rendelkező (pl. terhes, gyermek, 65 év feletti, továbbá immunsuprimált állapotot előidéző, illetve diabetes, asztma, COPD alapbetegségben szenvedő) beteget lehetőleg otthonában kell megvizsgálni;

** az influenzás betegek kezelése az Országos Epidemiológiai Központnak és az Infektológiai Szakmai Kollégiumnak az influenza megelőzéséről és kezeléséről szóló szakmai irányelvének megfelelően történik; az antivirális szerek alkalmazásáról - a beteg egyéni kockázatait figyelembe véve - a betegellátó orvos dönt. Az antivirális szer alkalmazásának kockázatát és hasznát minden esetben egyénileg mérlegelni kell.

*** Tanácsok az influenzaszerű megbetegedéssel otthon kezelt betegek számára (lakossági tájékoztatókban már megjelent: köhögési etikett, gyakori szellőztetés, környezet és kézfertőtlenítés; közeli kontaktus kerülése stb.), melyek többek között az ÁNTSZ és az OEK honlapján is megtalálhatóak (www.antsz.hu, www.oek.hu).

Forrás: www.who.int; www.ecdc.europa.eu."

A másik, amely rezisztenciára jogos buzdítás összefogásra Keszthelyi Kollega (Giulio) tollából a WD-n

"Perközösség
http://webdoki.hu/listazas.php3?id=1249923160

Na itt lehet jelentkezni. Ügyvéd nézi az anyagot. Mindenkinek több százezer forint vesztesége van amiatt, hogy az influenza és a Prevenár oltásokat a kormány önkényesen és jogellenesen kényszermunkává ingyenesítette. A teljes perérték több milliárd forint lehet. Fejenként akár egy millió is. Ennek a visszaszerzésére kell áldozni 10 ezer forintot, minél többen vagyunk, annál jobban motiváljuk a jogászt. 10 ezer forint /fő, tört része annak, amit a miniszter ellopott tőlünk. Mindenkinek több százezezer forint vesztesége van, de szerintem a gyermekorvosoknak több. Akkor indítom.
*
Én ma felkértem a FAKOOSZ-t Mráz János személyében, tegnap meg a KSZ-t. Hogy legyen pénz. Az ügyvéd pénzzel működik.
*
Lehetőségként, egyelőre szigorúan csak ötlet alapon felmerült, hogy dr. Kovácsy Zsombor, kellő előkészítés, és egyeztetések után foglalkozhatna az üggyel. Nekünk lenne egy olyan jogászunk, aki belülről látta a másik oldalt, s miután mentességet kért és kapott, a kormányzattal szemben is eljárhat. Másfelől neki és és nekünk is jelenthetne ez érdekes sajtót, akár nagyon kíváncsi sajtót, ésy ebből is lehetne profitálni. Ma beszéltem vele, érdekes volt... Mégegyszer...egyelőre ötlet. Csak ötlet. De mindig Vidocq jut eszembe.
*
Ma beszéltem ismét Kovácsy Zsomborral. Többre mehetünk, ha a most ránk váró 8 millió oltással foglalkozunk. Például megbízzuk őt azzal, hogy készítsen egy szerződést, ami az oltás beadásának minden lényeges elemét tartalmazza, felelősségi, kártérítési, díjazási, kmiszállítási, őrzési, stb. vetületeket. Olyan nincs, hogy az ÁNTSZ neked oda bac egy zsák ampullát, hogy ezt most te add be ingyen. Illetve többet nem lesz. Minden pénzbe kerül. A szállítás. A hűtés. A beteg tájékoztatása. A beadás. Utána a megfigyelés. Hiszen mindezt az OEP nem finanszírozza, semmi köze hozzá. Csak azért csináljuk, mert mindenki hülye, nem gondolkozik, fut a mókuskerékben, az OMNINVEST meg felmarkol 10 milliárd forintot pl. Tehát az eddig szokásjog alapján végzett rabszolgamunkát fizetett szolgáltatássá lehet konvertálni. Az elmaradt régebbi bevételek 5 évig ráérnek, ez viszont itt van a nyakunkban. Teljesen véletlen, hogy éppen ma volt egy cikk itt a wd-n, amit követve eljutottam a vadonatúj ügyvédi irodához.

Szóval fogjunk össze, gyűjtsünk pénzt, és tegyünk szerződési ajánlatot annak, aki a megbízó. Akit nem ismerünk, de mivel neki teljesítünk, vele kell papíron rögzítenünk a szabályokat. Minden orvosnak, aki nem kötelező védőoltásokat is ad.
*
Tisztelt kolléga!

Tájékoztatlak arról, hogy az ingyenesnek titulált nem kötelező védőoltások 2007. január 1-től a beteg számára térítésköteles szolgáltatások. Erről törvény rendelkezik. Mind a kormány, mind az ÁNTSZ igyekszik ezt leplezni, és részben dezinformációval, részben fenyegetésekkel rávenni benneteket arra, hogy ezt a kockázatos, és felelősségteljes munkát ingyen végezzétek. Ennek szeretnénk véget vetni.

Szerződési ajánlatot fogunk készíteni részben az ÁNTSZ, részben a kormány felé, amiben az ingyenmunka gyakorlata helyett tisztességes gazdasági szerződést kötünk a megbízótól vállalt feladatra.

A szerződést szakjogásszal készíttetjük. Ennek megfinanszírozásához orvosonként 10 ezer forint hozzájárulás szükséges, ami tört része az elvárt oltási bevételnek még akkor is, ha ez számlaadás ellenében történik, és utána adóköteles. Amennyiben úgy gondolod, hogy nem akarsz ingyen dolgozni, akkor keresd fel a következő linket:

http://webdoki.hu/listazas.php3?id=1249923160

Minél többen leszünk, annál nagyobb erkölcsi nyomatékkal bírunk, és annál jobban tudjuk az ügyvédi szolgáltatást finanszírozni. Befektetésed legalább 6x-osan megtérül, a kormány az idén 8 millió ingyenoltást szeretne veled/velünk beadatni.

Gondold meg.

Tisztelettel: minden orvos, aki gondolkozik Egy kismadár azt csiripeli, hogy, nna, hogyhát esetleg talán az ÁNTSZ fog oltani, mert lássák már az urak, hogy ennek nem lesz jó vége. akkor mi megszabadulunk. DE AKKOR meg visszamenőleg az eredeti variáció. Úgyhogy folytassuk, folytassuk...

FOLYTASSUK! FOLYTASSUK! FOLYTASSUK! FOLYTASSUK! FOLYTASSUK!


Nem kívánok senkit befolyásolni, minden kollega úgy viszonyul aktuális megsemmisítési törekvésekhez, ahogy szíve, esze diktálja,de tudjatok Giulio önfeláldozó, törekvéséről mindannyiunk érdeke szerint !!!

Üdvözlettel:
Kelemen László

Nincsenek megjegyzések: