2009. augusztus 22., szombat



PELUS, KATÉTER, BETEGBARÁT OEP

Augusztus 16-tól az urológusok ezeket az eszközöket nem írhatják fel. Indoklás nincs. Csak a háziorvos írhatja fek, ő azonban kizárólag urológus javaslatára írhatja fel. A logisztika tehát a következőképpen alakul.

Adott betegnek agyvérzése lett, nem tudja tartani vizeletét. Kihívja a háziorvost, az megvizsgálja, és miután minden úszik a hugyban, valóban kétséget kizáró módon megállapítható az inkontinencia.-Katéter kell ide, mondja megvilágosodván a háziorvos. De nem írhatja fel, ugye.

Ír egy beutalót az urológiára, megrendel egy jó drága fekvőbeteg szállítást, hiszen az urológus vizsgálat nélkül értelemszerűen nem javasolhat megfelelő eszközt. Eljön a szállító, beszállítják a beteget, urológus megvizsgálja, ő is megállapítja ugyanazt, amit a háziorvos, (a hugy, az hugy), és ad egy javaslatot írásban katéterre. Fel tudná írni, és akkor esetleg a hozzátartozó már ki is tudná váltani, de ő ezt nem teheti, így a beteg haza, családtag beviszi a javaslatot, háziorvos felírja a katétert receptre, és ezek után családtag vissza városba, ahol is kiváltja. Ha megvan, háziorvos ki a beteghez, és felhelyezi. Nyilván agyonra fog büntetni mindenkit az OEP, ha ez nem így történik, mert a szabály, az szabály.

De biztos akkor, hogy az OEP a betegek barátja? Én akkor sem tudnék ilyet kitalálni, ha teljesen elhülyülnék.

Ha az OEP költségeket veszem (szállítás oda-vissza, szakorvosi munkadíj), a beteg vegzálását hozzáadom, akkor máris a pszichoszadomazochizmus esete látszik körvonalazódni, hiszen a történet első bekezdésében történő észlelés után rögtön fel lehetne írni azt a qrva katétert.

De nem szabad. Miért? Nem tudjuk.Ki találta ezt ki? (Tudom ám...) Csak nem megint az ártámogatási osztály valamely ifjú titánja jeleskedik pazarlásgenerálásban? Ez csak egy kis szelete annak a totális irányítási inkompetenciának, aminek beteg és orvos nap nap után kénytelen a következményeit viselni. Ahhoz, hogy a hivatal (részleg) megmaradhasson, állandóan a cselekvés látszatát kell keltenie, akkor is, ha az adott cselekvésre semmi szüksége senkinek, vagy az maga az elmebaj. Parkinson rémlik fel nekem. Meg a korbácsrendelet.

Ugyanaz a zavaros elme, ugyanaz a logikátlan, életszerűtlen, mindent eltipró, embertelen ostobaság. Azonban az állandó ötletelés és a következményes jogszabálymódosítások jó megélhetést biztosítanak néhány teljesen felesleges embernek.

Remélem az mindenki számára világos, hogy a módosított szabályokkal sem olcsóbb, sem egyszerűbb nem lesz semmi, és katéter is ugyanannyi fog fogyni, csak a járulékos költségek hozzáadódnak az eddigiekhez.


Ha majd jön a takarítás, én megmondom nektek, hol kell keresni a szemetet. Már teljesen ellepett mindent.

Faszfejek...



Hát, a fentieket teszi, folytatólagosan, és bűnszövetségben.:-)


Giulio

Nincsenek megjegyzések: