2009. augusztus 25., kedd


ÉBRESZTŐ

Kasszaorvosi Szervezet

törvényesség, etika, hagyomány

Szeretettel köszöntünk egy Magyarországon vadonatúj civil érdekvédelmi szervezõdés,

a Kasszaorvosi Szervezet tájékoztató honlapján.

„Szorult helyzetünk ellenére megfogadjuk, hogy az orvosi erkölcsiséget minden körülmények között magas szinten tartjuk, és az orvosi szakma függetlenségét megóvjuk.
Az orvosi kar pártok felett áll és csak a lelkiismeretére hallgat.
Ettõl a szellemtõl áthatva fordulunk a tartományi kormányokhoz: ne hagyják, hogy az orvos-utánpótlást megfojtsa az ínség!


(Marburgi Szövetség 1948. május)



2008.01.31-i végzésével a bíróság Kasszaorvosi Szervezet néven elrendelte a KSZ bejegyzését. A KSZ legfontosabb célja az Alapszabály szerint:

-„az egyéni vagy társas vállalkozásaikban közszolgáltatást nyújtó orvosok és fogorvosok (továbbiakban orvosok) érdekeinek összefogása, gazdasági érdekvédelmük megszervezése.


-…finanszírozási szerzõdések tartalmi elemeinek a befolyásolása, kialakítása, megváltoztatása, (…) és mindezek révén a szolgáltatás-ellenszolgáltatás egyenértékûségének biztosítása.”


A piacgazdaság viszonyai között el kell érnünk az alapellátás mûködésének fenntarthatóságát, a praxisok biztonságos, garantált finanszírozását. Ez egyben a betegellátás minimum feltétele is. A finanszírozási szerzõdés nem egyéni szociális probléma. Minden jelenleg és a jövõben szolgáltatói szerzõdéssel rendelkezõ orvos jövõjét vagy egzisztenciális megsemmisülését jelenti. Az alapellátó orvosi praxisok felszámolása (mûködésképtelenné tétele) nem más, mint a betegek elsõ és utolsó mentsvárának az eltüntetése a rendszerbõl.


Az egészségügyben a szakma megkérdezése nélkül, a világon egyedülállóan sokkoló gyorsasággal végrehajtott gyökeres változtatások alapvetõen új rendszerû érdekképviseletet igényelnek! Ez a Kasszaorvosi Szervezet..


A Kasszaorvosi Szervezetnek, mint az orvosok ORSZÁGOS jogi személyiséggel rendelkezõ gazdasági érdekvédelmi szervezetének NINCSEN ALTERNATÍVÁJA!

2009. február 12-én 266 bejelentkezett tagja van a szövetségnek.

Tagok blogja: http://www.kszblog.blogspot.com



HOVÁ LETT A KSZ?

És merre vagytok? Hahó!!!!!! Mert én gályázok helyettetek.


ÜGYVÉDI MEGBÍZÁS

A megbízás várhatóan a hét végén lép életbe, és szükség esetén az eddigi elmaradt 2007-2008-2009-es bevételkiesések kompenzálására is kiterjeszthető a későbbiekben.

Az akcióhoz természetesen bárki csatlakozhat, aki nem kötelező védőoltásokat ad, és ezt kényszer okán kénytelen ingyenesen, vagy messze a piaci értéken alul tenni.

***********

Miután az oltóorvosok ezirányú sérelmeivel sem a MOK, sem más érdekvédelmi szervezet eddig nem volt hajlandó érdemben foglalkozni, kézenfekvőnek látszott megfinanszírozott professzionális és célirányos képviseletet szereznünk.

A megbízott iroda vállalta a 284/1997. Kr. Alkotmánybíróság előtt történő megtámadását is.

Majd folytatom, ha lesz mivel.:-)


Giulio



Nincsenek megjegyzések: