2009. augusztus 26., szerda


Hol a becsület?

Arrogáns agressziv szülők,
újgazdag yuppiek....



Mocskos módon kell az indulataimmal küzdenem, hogy ne legyen minden 2. szavam káromkodás. Az utóbbi időben a szülők magatartása, és agresszivitása, szemtelensége teljesen meglepő, és megalázó mértéket öltött. Ennek okai egy külön kisregényt, illetve szociológusok figyelem, egy diplomamunkát is megér. Nem minden szülőre jellemző, nem ők képezik a többséget, de míg mondjuk három éve 100 szülőnél egy volt köcsög (ezt kell, hogy mondjam és még igen enyhén fogalmaztam, mert egyszerűen erről van szó), most 20-ból 2, és ebben a saját felelősséges, mellüket verő, de valójában pont a saját gyermekükre abszolúte tekintettel nem lévő, CSAK SAJÁT MAGUKKAL törődő barmok ebben még nincsenek benne…


Szóval… Kolleganő ügyel. Kedves, aranyos, rendes, a betegek kivétel nélkül szeretik, még kiégés jeleit nem mutatja, bántani senkit nem tudna, de őt már lehet. Büntetlenül. Pénteken iszonyatosan megszeppenve, de mondjuk inkább: befosva az aggodalomtól hozzák 4 hónapos gyereküket, aki leesett a pelenkázóról. Oké. Koponya RTG: koponyatörés, neurológiai kórjel nincsen, semmi gond, várakozás. Adjunktusnő, aki felveszi, mindent elmagyaráz. Nagyon korrekt, becsületes orvos, példaképem is lehetne, ha nem lennék már belefáradva a dolgokba. Mindent elmagyaráz. Ismerem, nem mond felelőtlenségeket, nem állít valótlant.


És itt jönnek a szülők.(lásd cím) Másnap 6-szor kérdezik az ügyeletest, a hazamenetellel, meg mindenféle idióta kérdésekkel, amit már tizenötször elmondtunk. Vasárnap meg nekiestek a fiatal kolleganőnek, hogy letelt a 48 óra, hazamennének, meg különben is az anyuka a földön fekszik. Stb. 5 alkalommal legalább fel lett ajánlva hogy az anyaszállóban aludjon, házon belül, 2 emelet, és ha a gyerek fent van, és igényli, a nővérek leszólnak. Neeeeem Neeem hátaznemjó…


Akkor mit Pampog? Ez nem hotel! Tulajdonképpen, ha a segítséget nem fogadja el, akkor mit akar? Mi A FONTOSABB? A saját kényelme vagy a gyerek egészsége? A SAJÁTJA. Mi más… Vádaskodik, hazudozik, az agresszív apuka is, hogy az előző napon ügyelt orvos 48 órás benntartózkodásról beszélt. Az kizárva, ilyen senki nem mondott-nővérek a tanúk rá-, még a hülye is tudja, hogy az egy hét, és még viccből sem szúrok ki a másik kollegával, és mondok 48-órát. Ilyet senki nem mondott.


Na, ekkor is folytatják a pampogást. Hogy a doktornő is csak a lépcsőházban le-fel futkos, nem dolgozik? BAZ MEG? Az ambulancia és különböző emeletek között 35 gyerek között rohangál, mindenkinél ott kell lennie.- Azért fogjunk már vissza a stílusból! Hogy állíthat, de inkább ordibálhat ilyet? Egyetlen hivatalban, semmilyen egyéb szolgáltatónál nem lehet ilyen hangon beszélni, mert úgy kivágják a rendőrökkel az embert, mint macskát fosni a rendőrökkel… DE… ott a gyerek.


És Egy szó sem esett lényegében a gyerekről, hogy aszal mi is van, az mintha nem érdekelte volna őket, csak a hazamenetel, a hazudozás, a vádaskodás, az anyuka kényelme. Nyugodtan haza is lehetne menni, a gyermek ragyogóan elvan a nővérekkel. A hozzánk legközelebbi klinikán egyébként ez lett volna. Irány haza, oszt’ maj’ ha mehet haza a gyerek, akkor lehet jönni érte, meg látogatási idő ettől eddig. Ez is korrekt, és egyáltalán nem embertelen!


Az anyaszálló (épületen belül) nem kellett. Akkor szerintem meg nincs joga reklamálni. Jött egy sürgős eset is, akinek muszáj volt ultrahangot csinálni. De ha már behívtuk a radiológust a gyermeknél is csináltunt egy koponya uh-t. Bár hétfőn is ráért volna. Akkor meg azzal vádaskodtak, hogy biztos azért csináltunk a másik (egyébként semmi köze hogy milyen problémájú) gyereknek uh-t azonnal mert azok fizettek…NA bazmeg!


Kis 40kiló kolleganő, kiment bőgni…Ezek után, hogy fogja még reggelig ellátni az ügyeletet, ha már 4 alkalommal legalább megbőgeti a primitív csőlátó újgazdag, de lehet, hogy csak szimplán barom aberrált állat? Mert ugye azt látja a tívíkettőn meg a zertélklubbon, és azt olvassa a népszabiban hogy az eü-ben dolgozókkal így kell bánni! A QRVA ANYJÁT! Azt hiszik sokat hogy a gyermekgyógyászat milyen jó?


Hát elmondom: A legszarabb, és leghálátlanabb szakterület! A legrosszabbul fizetett (államilag is). Para nincsen!!!!!!!!!!!! És a gyermekgyógyászok különben sem fogadják el, De ami érdekesebb, nem is kapunk… Fel sem ajánlják, a gyanú árnyéka sem merül fel hogy kapjunk, akkor meg „nemtom” honnét veszik oly sokan hogy mi vagyunk a legjobban megfizetve…A reguláris nettó bérem 88 ezer, amihez 7-et ügyelve havonta még nettó 45-öt hozzászerzek, és ennyi az összes! És szakorvos vagyok!- Gyermekintézményben én még parát nem kaptam…pedig 7 éve itt rohadok, nem tudom meddig…Meg ebben az országban…De ez a feltételezés már önmagában is több mint sértő a kolleginára, ez rágalmazás.


És minden egyéb vád, még, hogy nem mondtunk el semmit, meg ilyenek…A gyermeket felvevő adjunktusnőről minden elmondható, csak az nem hogy szájbarágós módon mond el mindenkinek minden tudnivalót, türelmesen, tisztelettel. A másnapi ügyeletes szintúgy, és a tegnapi vasárnapi kollegina pedig 4 alkalommal sírógörcsöt kell kapnia, mert olyan szinten alázzák meg? El tudják képzelni ezt a lelkiállapotot? És mi nem megyünk 45 évesen nyugdíjba!Mi orvosok 10 évvel korábban halunk… És egyre többször kell az idióta szülők idióta viselkedését eltűrjük, az olyan viselkedését amit lehetetlen, amit senki nem tud!


Ha én egy másik szülő lettem volna ott a beteg gyerekemmel, én vertem volna pofán az apukát és anyukát, mert nyilvánvaló hogy ilyen jellegű atrocitások után már az én gyermekemet egy lelkiekben kiborított orvos fogja ellátni, és az már nem biztos hogy olyan szintű lesz mint előtte.És még folytathatnám, mindazt amit át kellett élnie a doktornőnek,és a nővéreknek.Velünk mindent meg lehet tenni? Mert a média ezt sulykolja.


Tanulság?


A szülők mindent megtesznek ha magunkról van szó(dolgoztam 2. szakvizsgámra készülve felnőtt osztályon, felüdülés volt ehhez képest), és semmit ha a gyerekről.


SENKI NE RINGASSA MAGÁT ABBA A KÉPZETBE HOGY A SZÜLŐK A GYEREKÉRT MINDENT MEGTESZNEK, EZ EGY KÖZHELY, MONDHATNÁM BAROMSÁG.


És mindez az elmúlt 3 évben romlott igazán…A szadeszes eü-politika megtette a hatását. A szülők fele rendes. A 25%-a vitatkozik a hazamenetelen (sírva hozzák a gyereket, és ha kicsit nyugodtabb vagyok, mert nem látják rajtam hogy azért életveszély az nincsen, már alkudoznak a hazamenetelről, nem maradnának…stb.)de előbb utóbb megbékél, és 25% az aki egyszerűen kezelhetetlen, bunkó. Érdekes módon ha ő kerül kórházba jajj addig maradok drága doktorúr amíg mondja, mindenbe beleegyezek, csak meggyógyuljak, jajjajjjajaj, de a gyerekére… szarik…Ha meg valami baja van, amit az élet hozott (10-ból 9 esetben az élet hozza és nem mulasztás!!!), és nem is történt valódi hibázás, 20 millát perel, amiből 3-4 milla az ügyvédé ! Az ügyvéddel is így beszél? Nem, annak van becsülete. Azt nem rombolta le még a felbérelt média.


Minket senki nem véd meg? Mert az 1997. évi CLIV. Törvény nem. Új törvények kellenek.


http://drbobee.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések: