2009. július 3., péntek


Nyugdíjból visszatérő orvosokkal biztosítják a háziorvosi ellátás zavartalanságát Türingiában


A Pénztári Orvosok Egyesülete Türingiában hat korábban háziorvosként praktizáló orvost kért fel a nyugdíjból való visszatérésre. Az orvosok az egyesület által fenntartott saját praxisban fogják Gotha városában a háziorvosi ellátás zavartalanságát biztosítani.

A Pénztári Orvosok Egyesületének vezetője nyilatkozatában kifejezte mennyire hálásak azért az orvosoknak, hogy a betegeik érdekében a nyugdíjba lépés ellenére tovább fojtatják tevékenységüket. A Türingiai Pénztári Orvosok Egyesülete ezt megelőzően egy évvel korábban indította be az első olyan praxisát, melyben egy alkalmazotti státuszban lévő orvossal bővítették a város lakóinak ellátását. Mivel azonban a városban mostanra 9 főre nőtt a hiányzó háziorvosok száma, további lépések váltak szükségessé.

A háziorvosi ellátás zavartalansága érdekében meghozott jelenlegi döntés világosan mutatja, mennyire súlyos az utánpótláshiány Türingiában. A célzott hirdetéseknek köszönhetően az egyesület bízik abban, hogy a lakosság érdekében sikerül olyan fiatal orvosokat megnyerniük, akik készel a betegeket az egyesület saját létesítményében a nagy tapasztalattal bíró kollégáikkal együttműködve ellátni. (VN)



Forrás: http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/37184/Ruhestaendler_sichern_hausaerztliche_Versorgung.htm

2009-07-02 14:52:02

Nincsenek megjegyzések: