2009. július 28., kedd



MOZOG A DEMIZSON

2009. július 28. - Sajtófigyelő

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint a védőoltások beadásának a tarifája annyi, mint a védőoltásnak a térítési díja a patikában. Ha most 1200-1500 forinttal kalkulálunk egy ampulla védőoltást, azt hiszem, hogyha ezer forintban kalkulálhatnánk ennek a beadását, a felvilágosítást, az adminisztrációját, én azt hiszem nem járok messze a valóságtól, hogyha azt mondanám, hogy itt mindenki elégedett lenne, és a háziorvosok is akkor szerintem sokkal jobban oda tudnának figyelni erre a dologra.

********

Majdnem jó....:-) A probléma csak az, hogy a jogi helyzet 2007. január 1. óta semmit nem változott, tehát nem csak a mostani szezont, de az előző kettőt is köteles kifizetni valaki, valaki, olyan, aki megtiltotta fenyegetésekkel, hogy az orvosok a nekik jog szerint járó térítési díjakat számlázhassák.

Vagyis károkozás (elmaradt jövedelem) tényállása forog fenn. Szerintem szorul a hurok, és az érintettnek nem ártana valahogyan csökkenteni a további nyilvános pofáraesés által okozott szinte már mérhetetlen presztizsveszteséget.


******

Innen is üzenem a Pici Szurinak, hogy feldughatja magának a magyar tojáslevest. Én nem fogok a betegeimnek magyar oltást adni. Írok receptet, fizetnek az oltóanyagért (minőségi!) a beadásért (profi) és a probléma ki van küszöbölve vita nélkül. Az ÁNTSZ is mehet a halál kaszára.

*******

Komáromi Főorvos Úr, (akivel nem kevés nézetkülönbségünk van néhány ügy kapcsán), egymaga értelmesebben látja a problémát, mint az öszes baromarc együttvéve.


Nincsenek megjegyzések: