2009. április 30., csütörtök


Sánta kutya, avagy a teljes igazság

Levél egy kollégától:
Giulio, én a múlt havi, Regionalis Egészségpénztár vezetőivel való találkozáshoz nem voltam rest, és készítettem egy excel táblázatot saját praxisom finanszírozásáról a vállalkozás kezdetétől a mai napig, vagyis 1993-2009-ig (fél napig tartott), valamint a KSH ezen időszak alatt közzétett hivatalos ált.fogyasztói árindex adatairól (infláció). ezt mellékelem. Látható, hogy hogyan nyílt szét az olló már a kezdetektől. Jelenleg a '93-ashoz képest kb. 900%-on áll a fogysztói árindex (ez az általános infláció, mert pl. az energia indexe 3.000%-os), a mi (ill.az én praxisom) finanszírozásunk viszont az akkori érték 550%-ánál áll. Látható, hogy 2002 közepétől 2008 júniusig szinte semmi válozás nem volt (ja, a vizitdíj nincs benne), tavaly nyártól emelkedett csak a vizitdíjpótlás mértékével. A pontérték viszont semmit sem változott


Vagyis a megtervezett dezinformáció lényege, hogy a sajtóiroda csak az igazság egy kicsiny, erősen torzított szeletét teszi közzé, megtévesztve, félrevezetve ezzel a közvéleményt, hamis képet mutatva a béka segge alá csúszott reálfinanszírozásról, ami 16 év alatt gyakorlatilag a felére zsugorodott.


Kifejezetten erkölcstelen dolog ezt úgy feltüntetni, hogy a háziorvosok indok nélkül méltatlankodnak. Minden okunk megvan rá, hogy a lecsúszást közzétegyük, és rávilágítsunk a sajtóiroda sajátos adatválogatási módszereire. Senkinek ne legyenek illúziói. További megszorítások emberéletekbe fognak kerülni. A ló nem működik zab nélkül. Ezt a legegyszerűbb parasztember is tudja.






Giulio


Nincsenek megjegyzések: