2009. április 30., csütörtök


RECEPTMAFFIA - GYÓGYSZERÉSZ SZEMMEL
A nagy spórolás...
Miközben decemberben az Alkotmánybíróság határozata értelmében változtatni kell az orvosi vények tartalmáról szóló jogszabályon (alkotmányellenes a recepten feltüntetni a beteg taj számát, nevét, lakcímét és egyéb személyes adatait) mégis tetemes költséggel és több adattal új vények alkalmazására kötelezik a orvosokat.

"A válság kellős közepén vajon most mi készteti az egészségügyi kormányzatot arra, hogy mindenáron bevezesse a költségvetést és az orvosi vállalkozásokat is megterhelő újítást? Tippjeim persze vannak, de maradnék az OEP által felvetett érvnél, a gyógyszerészek elemi igényénél. Kedves Bajnai, Székely urak és Rendek Vilma asszony, mi, gyógyszerészek, csak el leszünk még decemberig a hagyományos vényadatrögzítésekkel, amíg Önök - az AB határozatának megfelelően - módosítják a vényformátumot. Lemondunk a kényelmünkről. Az erre szánt pénzt hagyjuk bent a gyógyszerkasszában, fordítsuk arra, amire egyre kevesebb jut - a betegek gyógyszerár-támogatására. De ha tényleg elemi érdekeinket szeretnék kielégíteni, akkor javaslom a kistelepülési gyógyszertárak megsegítésére, a csődközeli tartozások enyhítésére fordítani.


És mi lesz december 31-e után? A kiépített új nyomtatási rendszereket, átírt orvosi programokat akkor majd ismét meg kell változtatni? Mindezt a takarékosság jegyében? Nem lehetne mindezt megspórolni? Mindenki érdekében?"


Hávelné Szatmári Katalin

gyógyszerész



http://nol.hu/lap/forum/lap-20090429-20090429002-4




A RECEPTMAFFIA MÁR
a spájzban van.


Kaptam ma az OALI-tól levelet. Ez nem szokatlan, bár sosem kértem tőlük semmit. Az egyik újságba becsempésztek egy reklámot, ami érdekes módon receptnyomtatással foglalkozik, éppen mostanság, mikor tombol a jogtiprás ezzel kapcsolatosan. Az OALI megpróbál engem nyomtatóvásárlásra rávenni egy ostoba, etikátlan, és vélhetően jogellenes húzással. Segítőkészség leplébe burkolva. Nem meglepő ez persze, hiszen tudjuk mit szopogat az OALI, mint csúcsszerv, rendszeresen, de kilóg a lóláb kicsit.


Nem veszek nyomtatót. Nem kérek kéretlen reklámot.


Tiltakozom.


Ez a pofátlanság határait súroló magatartás az én koordinátarendszeremben. Ez volt a küldeményben. Kapjátok be. Az egész arra azért jó, hogy demonstráljam vele, mit ér a miniszter nagylelkű, egyszeri, tízezer forintos alamizsnája. Meg mire jó az OALI.




Nincsenek megjegyzések: