2009. április 9., csütörtök



KORRUPTE MEDIZIN

Sziasztok, van nekem egy NetSzemle.hu című rádió műsorom, s ma este annak az első órájában, 20 órától eü. témájú lesz a beszélgetés Vári Józseffel és az ő barátaival. A műsor blogján megtalálod a részleteket.

www.netszemle.hu

Click Here to Join Discussion

Dr.Telkes József

2009.04.09. NetSzemle

20,05 (kb.) Vári József felvezetése, aki pár mondattal bemutatja a vendégeit, akikhez egy körkérdést intézek 20,20 Dr. Lenkei Gábor,20,35 Szendi Gábor,20,50 Körkérdés


20,35 Szendi Gábor



Vári J. összefoglalója:

A Codex Alimentarius erősen korlátozni fogja a vitaminforgalmazást illetve a táplálékkiegészítőkben forgalomba hozható vitaminok és nyomelemek dózisonkénti mennyiségét. Ezzel együtt - tudomásunk szerint - újra engedélyezett lesz a tiz legveszélyesebbként regisztrált "növényvédőszer" közül hét alkalmazása.

Ez a két változás, egész pontosan ezek következtében beálló helyzet tovább rontja az emberek általános egészésgi állapotát. Egyes vélekedések szerint tíz éven belül közel 1 milliárd ember eshet áldozatául az általános mérgezéseknek, melyek az élelmiszerekben bevitt mérgek eredményeként jön (jöhet) létre!

További következmény lehet az emberek elkeseredettségének "depresszív hajlamának" növekedése és az egyébként hatástalan, illetve szinte teljes mértékben negatív hatású antidepresszánsok alkalmazásának tömegessé válása.

A műsorban egyrészt fel szeretnénk hívni az emberek figyelmét erre a törekvésre, valamint ennek közvetlen és közvetett veszélyeire, másrészt kicsit beszélnénk arról, hogy ez magyarországon mit eredményezhet.

A felmerülő kérdések, amelyek a műsorban elhangozhatnak:

Van-e valós alapja a vitaminforgalmazás korlátozásának, veszélyes-e nagy mennyiségű vitamint fogyasztani? Van-e valós alapja az antidepresszánsok fogyasztásának, hasznosak-e ezek, segítenek-e valamiben? Kiknek áll-hat érdekében a Codex Alimentarius korlátozásainak bevezetése? Van-e módunk és lehetőségünk ennek megakadályozására, illetve, ha bevezetésre kerül, mit tehetünk, hogy csökkentsük, vagy esetleg elkerüljük a negatív hatásokat?

A beszélgetésben (előtte és utána) elhangozhatnak honlapjaitok címei és a könyveitek címei.

cim

Fordítás, kivonat: Barna Erika


2008. november 17-én jelent meg Németországban és Ausztriában Hans Weiss új könyve a gyógyszeripar és az orvoslás összefonódásáról. A szerző neve nem ismeretlen hazánkban sem, hiszen néhány évvel ezelőtt itthon is megjelent a "Márkacégek feketekönyve", amelynek gyógyszeriparról szóló fejezete magyar vonatkozású érdekességeket is tartalmazott.


Hans Weiss néhány év kutakodás után most egy egész könyvet szentelt a témának. A könyv kedvéért alapított egy gyógyszeripari tanácsadó céget, részt vett számos konferencián, elvégzett néhány szakmai képzést (időnként álnéven) - és mindeközben gyűjtötte az egyre bizalmasabb információkat a gyógyszercégek marketingmódszereiről. Bár ezúttal a német és az osztrák orvosokat vette célba, éppen a 2001-es példa mutatja, hogy a gátlástalanság határa egészen biztosan nem Hegyeshalomnál van.


Bővebben itt


Nincsenek megjegyzések: