2011. április 14., csütörtök

11-04-14 1 - írta Giulio

Sziasztok!

A Magyar Rezidens Szövetség által közzétett pár sort továbbítom felétek. Aki tud azonosulni a leírtakkal, kérem, hogy mihamarabb jelezzen vissza a rezidens@gmail.com e-mail címen. Szeretnénk tudni, hogy országszerte kb. hány rezidensre, szakorvosjelöltre, szakorvosra számíthatunk, hányan értünk egyet az alábbiakkal. Köszönöm előre is!

"Az eddigi események, a budapesti és vidéki fórumok konklúziói nyomán a következő stratégia mellett döntöttünk:

A további tárgyalások kevés reménnyel kecsegtetnek. Itt az ideje, hogy lépéseket tegyünk, hogy komolyan vegyenek minket.

A jelenlegi egészségügyi fizetési viszonyokat nem szabad tovább felvállalni. Nincs kilátás, hogy az elkövetkező néhány évben magától érdemi változás következzen be, ezért magunk kell indukálnunk az előrelépést.


Minimál cél: tisztességes megélhetést biztosító bérek:


Nettó alapbér: kezdő orvosi 200ezer , kezdő szakorvosi: 300ezer. Az orvosi megbecsültség alapja, hogy az átlag orvosi fizetés a nemzetgazdasági átlagfizetés háromszorosa legyen. Mindenki, aki aki ezzel a célkitűzéssel azonosulni tud, és tenne is érte, az jelezzen vissza e-mailben a rezidens@gmail.com címen (adatok: név, kórház, szakterület, beosztás, e-mail cím, telefonszám).

Rezidensek, szakorvosjelöltek, szakorvosok jelentkezését egyaránt várjuk. Aki jelenleg nem kórházban dolgozik (pl.: phd, gyes...), azok visszajelzését is várjuk!!"

MRSZ

Többen több helyre is elküldtük, próbáljuk a legtöbb orvost elérni, de kérlek benneteket, hogy terjesszétek! A visszaérkező adatokat természetesen csak az MRSZ 3-4 embere látja, senki másnak nem szolgáltatjuk ki, ezeket nagyon bizalmasan kezeljük!

Üdvözlettel:

MRSZ Debreceni Regionális Bizottsága

-----------------------------------------------------------------


Tessék, terjesztjük.





Nincsenek megjegyzések: