2011. április 28., csütörtök

11-04-29 - írta Giulio

Kaptam egy levelet, és azt hittem, leesek a székről. "Egy leginkább orvosnőket érintő dologról kérdeznélek….Biztos hallottad, hogy rendelkeztek az egészségügyi dolgozók névviseléséről, amely az OEP egyik munkatársa szerint kb. 800 orvosnőt érint.(?)

Az új működési engedélyünkben asszonynéven szereplünk, ezzel persze elveszítettük az alapnyilvántartásban, illetve a diplománkon szereplő orvosnevünket.

Az OEP-től kaptunk egy levelet, miszerint 4500 ft ellenében átvehetjük az új névre szóló, általunk nem kért pecsétet.

A rendelőnkből egy kolléganőmmel erre nem voltunk hajlandóak. Mi azt a választ kaptuk, hogy van rá esély, hogy mégiscsak visszatérhet az eredeti állapot. Addig 1000 db-onként előzetes jelzés után fejléc nélküli receptjeinket átvehetünk, és továbbra is írhatunk fel gyógyszereket a régi pecsétet használva.

Ezek után ma kaptam az OEP-től egy ajánlott levelet, ami azt tartalmazza, hogy KIM szerint jogos, hogy a személyazonosító igazolvány szerinti nevünkön kell szerepelnünk, tehát menjek, és vegyem át a pecsétet.

Az eredeti tájékoztatót belinkeltem.

http://www.eekh.hu/letoltesek/nevviseles.pdf

Tájékoztató az egészségügyi dolgozók névviselésével kapcsolatban

„Az egészségügyi dolgozók – kiemelten az orvosok - névviselésével kapcsolatosan a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) megerősítette az EEKH azon gyakorlatát, miszerint az alap- és működési nyilvántartásban az egészségügyi dolgozóknak a személyazonosító igazolvány szerinti nevükön kell szerepelniük.

Két eset lehetséges:

1. Elfogadom ezt az őrületet. Természetesen akkor új ANTSZ engedély, vállalkozói igazolvány, és egy csomó más hivatalos irat kell. Valamennyi szerződésemet meg kell újítanom ( veszélyes anyag elszállítás, informatikus, önkormányzati szerződés, stb ).

Új kiírás kell a rendelőre, stb.

Ki viseli ennek az anyagi vonzatait?

Nálam egyébként még nem is annyira nagy gond maga a név, de lesznek olyan orvosnők, akinek a betegei azt sem fogják tudni kiről van szó, kinek a receptjeit váltják ki.

Arról nem is beszélek, hogy mekkora kavarodást okozhat az, hogy a diplomán más név szerepel, mint a működési engedélyben….

2. Leveszem a férjem nevét, akkor csak új személyit, jogosítványt. lakcímkártyát, útlevelet kell csináltatnom. És persze egy kérvényt írnom, hogy hadd lehessek az aki voltam…

Gondoltuk, hogy esetleg jogászhoz fordulhatnánk, persze közösen."

A levél kisebb rövidítésekkel ezt tartalmazza.

Megint az történt, hogy íróasztal mellett egy-két barom anélkül ötletelt, hogy végiggondolta volna tettének várható következményeit, azok következményeivel együtt. És például a költségek viselése tekintetében semmiféle ötlete nem támadt.

Az orvosok közérzete sok kicsi jogalkotói hülyeség szummázataként alakul azzá tragikus létállapottá, hogy ebben az országban teljesen reménytelen épeszű emberként létezni.

Őszintén megmondom, ötletem sincs mit kellene tenni, de ez megint gerjeszteni fog egy rakás feszültséget, és mindenki a hülye kormányt fogja szidni. Okkal.

Szócska Miklós már államtitkársága elején kérte, hogy jelezzük felé a problémákat. Nos, ennyit tudok tenni. Jelzem ezt a sokadikat, amit már az új kormány generált.

Nincsenek megjegyzések: