2011. április 21., csütörtök

A MUNKAIDŐKORLÁTOK TÚLLÉPÉSE

ESETÉN

NEM SEGÍT A BIZTOSÍTÓ

11-04-22 - írta Giulio


Ezt azért fontos tisztázni, mert gyakorlatilag minden ügyelet jogellenesen működik Magyarországon, és senki nem akarja észre venni ennek a kockázatát a biztosítási jogviszony szempontjából. Köteles László doktor ezt már 2006-ban tisztázta az érintett hivatalokkal, de mindezt azóta sem veszi senki komolyan. Magam a PSZÁF-től ugyanilyen értelmezést kaptam már évekkel ezelőtt. Azonnal abba is hagytam az ügyeletben való részvételt, mert az az ügyelet is jogellenesen működött, ahol nekem kellett (volna) törvényt sértenem.

Egy nagy biztosítótól érkezett levélrészlet:

XI. fejezet

A biztosító megtérítési igénye

1. A biztosító a károsult számára kifizetett kártérítési összeg megtérítését követelheti a biztosítottól, ha a kárt a biztosított

szándékosan vagy

súlyosan gondatlanul okozta.

2. Jelen felelõsségbiztosítási feltétel alkalmazása szempontjából súlyosan gondatlan károkozásnak minõsül, ha

2.1. a kárért felelõs személy a kárt súlyosa ittas vagy bódult állapotában, és ezen állapotával összefüggésben okozta;

2.2. a biztosított hatósági engedélyhez kötött tevékenységet ilyen engedély nélkül folytatott és ezáltal okozott kárt;

2.3. a biztosított tevékenységéhez nem álltak rendelkezésre a jogszabályban vagy egyéb kötelezõ szakmai rendelkezésben elõírt személyi vagy tárgyi feltételek; (pl. pihent orvos, amihez a betegnek törvényben garantált joga van.)

2.4. a bíróság jogerõs határozata állapítja meg a súlyos gondatlanság tényét;

2.5. a baleset ugyanazon munkavédelmi szabály be nem tartása miatt következett be ismételten; (pl. túlmunka-limit átlépése)

2.6. a bíróság határozatának megállapítása szerint, a baleset a munkavédelmi szabályok súlyosan gondatlan megsértése miatt következett be; (pl. 2003. évi 84-es TV. megszegése)

2.7. a munkaügyi felügyelõség munkavédelmi szabálysértés elkövetése miatt a munkáltatót 1 000 000 Ft-ot meghaladó pénzbírsággal sújtja;

2.8. a kár a tevékenységre vonatkozó egészségügyi, egészségvédelmi elõírások megszegése miatt következett be; (pl. fenti törvény megszegése)"

Mindez pedig idézet volt a GENERALI-PROVIDENCIA leveléből. Az alábbi dokumentum ugyanezt tartalmazza:

http://www.biztositasifeltetelek.hu/Generali/generali_0090.pdf




Ezt azért fontos ismét tárgyalni, mert az orvosok tudatlanok, és gyávák.

Megijednek az agresszív fideszes főorvostól, a fideszes kórházigazgatótól, vagy éppen a bolsevik ÁNTSZ-től, fideszes polgármestertől, akik mind kényszerítik őt arra, hogy jogellenesen végezze a munkáját. És nem tudják, hogy ezzel nem csak a büntetőjogi kockázat emelkedik, hanem a biztosításukat is kilövik, és hihetetlen összegeket kell fizetniük egy esetlegesen a fentiek szerint megállapított felelősség esetében.

Az ÁNTSZ esetében mindez persze egyben szintén bűncselekmény is lehet. De őket már jól ismerjük.:-)

Gyakorlatilag minden szabálytalansághoz asszisztálnak, amit nem vállalkozók követnek el. A vállalkozókat általában könyörtelenül büntetik, mert kicsit részrehajlóak is.:-)

Úgyhogy mindenki csak nagyon óvatosan túlmunkázzon, igen magas a kockázati valószínűsége annak, hogy hiba esetén mindent elbukik.

Vajon még így is megéri reszketni a fenyegetőzések miatt? Vagy az összes fenti erőszaktevőt érdemes inkább elküldeni a csipába...

És betartani a szabályokat. Szó szerint. EZ az egyetlen lehetséges védekezés.

Nincsenek megjegyzések: