2011. április 24., vasárnap

Visszafelé...

Rezidensek: irány Európa.:-)

http://www.lanchidradio.hu/musorajanlok/szabad_gondolat_%E2%80%93_vasarnap_705855_musorajanlo_20110422

A nagy tudású Orbán-szatellit tömény ostobasága úgy folyt a rádióból, mint a sűrű, meleg tejbepapi az öreg fogatlan szélütöttek szája sarkán.



Ez a szerencsétlen ragaszkodna az orvosok röghöz kötéséhez, a (nem létező) képzési díj visszafizetéséhez. Ugyanolyan komenyista elveken szopizik, mint a pécsi egyetem megtévedt szellemi diktátorai.

Javasolom neki egy közgazdasági alapfogalom, az opportunity cost (haszonáldozat) alapos tanulmányozását, bár úgysem fogja érteni, de legalább egyszer olvassa el. Ha tud angolul. Ha nem tud, kérjen meg egy tanult embert, aki lefordítja neki.

Aki 6 éven át keményen tanul, az nem dolgozik, csak költ, a vesztesége így évente minimum 3 millió forint! 6x3 = 18 millió forint. Ezt nevezik haszonáldozatnak, magyarul opportunity costnak.

Az orvosrezidenseknek ezt az összeget kellene követelniük a magyar államtól, mielőtt elindulnának külföldre. De képezhetünk egyenleget is: A pécsi dékán úr, vagy a tekintetes fővadász keresztyén 14 milliót követel a rezidenstől, a rezidens követel 18 milliót a magyar államtól: még mindig neki jár 4 millió.

Úgyhogy ne vitatkozzon a közgazdászokkal, hanem fogja be a pofáját.:-)

Addig dumál, amíg egyrészt beindítja a totál exodust, másrészt rádöbbenti a népeket arra, hogy a már kint dolgozók is követeljék ezt az összeget.:-)

Kuss, madár...



Nincsenek megjegyzések: