2011. április 11., hétfő

11-04-11 - írta Giulio

From: Dr. Keszthelyi Gyula [mailto:giulio@t-online.hu]
Sent: Monday, April 11, 2011 7:15 AM
To: 'mok@mok.hu'
Cc: '06rk@budapest.police.hu'; 'miklos.szocska@nefmi.gov.hu'
Subject: Hiányzó adatok. Éger jogállása.
Importance: High

Tisztelt Államtitkár Úr!

Kérem az alábbi kérdésfelvetésben foglaltak felügyeleti jogkörben történő sürgős ellenőrzését.

Egyrészt a MOK nem teljesítette teljes körben az adatszolgáltatási kötelezettségét, másrészt a mellékelt dokumentum érdekes kérdéseket vet fel az elnök foglalkoztatásának esetleges jogi anomáliáival kapcsolatosan.

Pontosabban minden olyan választott tisztségviselő vonatkozásában, akit munkaviszonyban foglalkoztatnak.

A munkaviszony ugyanis per definitionem összeférhetetlen a választott tisztséggel. Választott tisztségviselőnek pl. nem lehet felmondani. Ezek a választott tisztségek általában speciális jogviszonyok, külön jogállási törvényekkel. Ilyenről nincs tudomásom.

Köszönettel: Dr. Keszthelyi Gyula

----------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Orvosi Kamara!

2011. március 21-én írt levelemben közérdekből nyilvános adatokat kértem Önöktől, amire eddig csak részben válaszoltak.

Azonban az Önök által küldött táblázatból nem derült ki, hogy a munkaviszonyban álló személyek, illetve a tiszteletdíjban részesülők a személyi alapbérükön, tiszteledíjukon, és az un. cafeteria juttattáson kívül milyen egyéb, nem bér jellegű juttattásokban részesülnek még.

A dokumentum címe személyi jellegű ráfordításnak tűnik, de nem gondolom, hogy a felmerülő extra költségeket a fizetett dolgozók, illetve a választott tisztségviselők a saját, adózott nettó munkabérükből, vagy a tiszteletdíjukból kell fizessék.

E kérdéskör teljes körű, átlátható prezentációját is sürgősséggel kérem Önöktől. Már így is késésben vannak.

Tehát költségtérítések, telefon, utazás, szálloda, minden, amibe a MOK-nak egy tisztségviselő, illetve alkalmazott került. Minden fillér, úgy értem.

Különös gonddal kérem ezt Éger István és Gyenes Géza doktorok esetében megadni, kiemelkedően magas munkabérük, és állandó jellegű, nem munkahelyi aktivitásuk okán. Utazás, haknizás, megyejárások, külföldi utak, szálloda, repülő, benzinkiadások, stb…Gyenes doktor ráadásul képviselő is, gondolom ott is vesz fel költségtérítést.

Az erre vonatkozó belső kamarai szabályozást is kérem mellékelni. Ha van.

Nem világos továbbá számomra, hogy ki Éger István munkáltatója? Választott tisztség esetén a munkaviszonyban történő foglalkoztatás gyakorlatilag összeegyeztethetetlen a funkció betöltésével. Például a választott tisztségviselőnek nem lehet felmondani.

Ez a kérdés sem a kamari törvényben, sem a MOK Alapszabályában nincs tisztázva, tehát Éger István jelenlegi jogállása általam munkaügyi szempontból nem értelmezhető.

Ezért kérem Éger István munkaszerződését is. Vagy annak közlését, hogy esetleg mégsem munkaviszonyban dolgozik…

Úgy gondolom, hogy mivel a juttatásokra vonatkozó eredeti kérdésem tekintetében az AvTv-ben megadott határidő régen lejárt, továbbra is rezeg a léc büntetőjogi vonatkozásban. Ne húzzák az időt.

Ismétlem, teljes körű adatszolgáltatást kérek, mindenkiről, aki az AvTv. törvény szerinti megfogalmazásban a közfeladat ellátása okán érintett. 19. §.

Dr. Keszthelyi Gyula


11-04-11 12:11:58 - írta Giulio

Érdekes, eddig még senki nem védte ennyire Gyenes Gézát.

Büszke lehet rá.:-)


-----Original Message-----
From: Both Krisztián [mailto:uranus2@freemail.hu]
Sent: Monday, April 11, 2011 11:08 AM
To: giulio@t-online.hu
Subject: orvosi kamara

te szar zsidó! (gondolom ez én lennék)

nem mindegy neked mennyit visz haza az orvosi kamara elnöke? (Nem bizony.)

zsidó hitközösséged mennyit lopott a 7.kerületben az nem fontos ugye? (Ezt nem egészen értem, lehet elgurult a ma reggeli gyógyszere...)

Csak ha Jobbik van a dologban akkor jár a pofád! (Nem, folyamatosan jár a pofám.)

Ahogy a Jobbik körül van valami rögtön ugatsz,ha a zsidó elvbarátaid csalnak,lopnak,hazudnak kussolsz! (Szinte soha nem kussolok.)

Szégyelld magad te mocskos zsidó! ( Nem baj, ha mégsem?)

------------------------------------------------------

Gondoltam, illik az ilyen őszinte, egyenes dührohamot is nyilvánosságra hozni, egyrészt, hogy nehogy részrehajlással vádolhassanak, másrészt, ha valaki ismeri Krisztiánt, még nincs késő elkezdeni a terápiát nála. Megfelelő kezeléssel sokat lehetne javítani az állapotán.:-)

És a MOK is nyilván örül, hogy vannak, akik szeretik, igaz, hogy nem az orvosok...




Nincsenek megjegyzések: