2011. április 18., hétfő

Becsületbeli magyar ügy:

gyógyszergyártók felajánlása

2011. április 18.

A Magyar Gyógyszergyártók Szövetsége tiszteletre méltó felajánlást tett az elmúlt héten a kormánynak és a hazai egészségügynek, nem megkerülve a válságban a szolidaritást is igazoló, elvárható magatartást.

A gazdaság e területének szereplői nem először részesei a mindig nehézségekkel küzdő egészségügy megsegítésének.

Régóta járulnak hozzá a közkiadásokhoz, miközben kiváltságos multi társaik az adóforintokból is termelik extra jövedelmeiket, melyekből az országnak egy fillér sem jut.

A pénzügyi válság, az új kormány kényszerhelyzete az örökölt mérhetetlen adóság nyomása alatt átmeneti válságadók bevezetését tették szükségszerűvé.

A magyar gyógyszer gyártók mivel támogatói voltak korábban is az eü. kasszának, ezen új adóformát megcímkézték, s az egészségügyben dolgozók béremelésére ajánlották fel. Nyílván tapasztalva az egészségügyi dolgozók arcpirító anyagi el(nem)ismerését, döntöttek e megoldás mellet.

Becsületbeli magyar ügyként nyilatkoztak arról, hogy szeretnének hozzájárulni a hazai orvosok, nővérek elvándorlásának megállításához, még ha az általuk felajánlott 25 milliárd forint nem is olyan nagy összeg, de legalább egy gesztus, mely erőt ad a hivatás gyakorlásához.

Különösen értékes felajánlás ez, hiszen a haza és a honfitársak iránti elkötelezettséget is kifejezi.

Hálás szívvel köszönjük meg ezen felajánlást, s bízunk abban, hogy deklarált nemzeti elkötelezettséget vállalt kormányunk elsietett nyilatkozata csupán az, amelyet Nagy Anna kormányszóvivő közölt a sajtóval, hogy a felajánlott összeg is az adóság szolgálatot gyarapítja.

Legyen ez a felajánlás Orbán Viktor miniszterelnök úr számára is magyar becsületbeli ügy: engedje át az egészségügynek, mert ez így lenne hazafias cselekedet egészében.


Alsónemesapáti, 2011-04-17

dr.Selmeczi Kamill

a FAKOOSZ elnöke

Nincsenek megjegyzések: