2009. szeptember 3., csütörtök


EURÓPA NÉGEREI LETTÜNK, A SZÜLŐK ÁLLATOKKÁ

Bevezető:

Nigériai gyermekeken kísérletezett a Pfizer

Megsértette a nemzetközi jogot a Pfizer gyógyszergyártó, amikor 1996-ban nigériai gyermekeken végzett gyógyszerkísérleteket – állítják nigériai orvosi szakértők. A kísérletről a helyi sajtó számolt be, majd a The Washington Post átvette a témát. A világ legnagyobb gyógyszergyártója antibiotikumokkal kísérletezett a gyerekeken. Közülük öten meghaltak, de nem sikerült közvetlen kapcsolatot felfedezni a halálesetek és a kísérlet közt. További hat gyerek az összehasonlítási alapul szolgáló gyógyszer szedése közben halt meg.

A nigériai orvosi bizottság szerint a Pfizer törvénytelenül kísérletezett egy jóvá nem hagyott gyógyszerrel, és ez „a tudatlanság kizsákmányolásának” minősül. A Pfizer közleményében „alkalmatlannak” találta választ adni a kísérleteket firtató kérdésekre.

(afp)
*******

Az oltásokkal kapcsolatos akcióm elsősorban jogügylet, és beadási feltételek, finanszírozás tisztázására vonatkozik. A gyermekeken folytatott etikátlan állatkísérletek azonban olyan mértékben irritálnak, hogy fuldoklom a dühtől.

Minden eü. intézményben, ahol kutatást végeznek, működnie kell helyi, intézményi etikai bizottságnak. ETIKA, kollégáim, kutatási etika. Hol a helyi Intézményi Etikai Bizottság? Ők jóváhagyták ezt a fertelmet?



Meddig aljasodhat még tovább az egészségügyi vezetésünk?

A 2002. évi VI. törvény szövege angolul és magyarul tartalmazza „az Európa Tanácsnak az emberi lény emberi jogainak és méltóságának a biológia és az orvostudomány alkalmazására tekintettel történő védelméről szóló, Oviedóban, 1997. április 4-én kelt Egyezménye” szövegét.

A törvény 6. cikke „Beleegyezési képességgel nem rendelkező személyek védelme” címszóval többek közt kimondja: „beleegyezési képességgel nem rendelkező személyen csak saját közvetlen javát szolgáló beavatkozás hajtható végre.”

Ha úgyanúgy nem lesz disznóinfluenza, mint ahogyan nem lett madárinfluenza, akkor hol az a közvetlen hozadék, ami ezt a bűntettet legalizálja? Hol van a végveszély? Én nem látom.

Hasonló példátlan gyógyszerkísérleti téboly miatt az MTA már a madárinfluenza kapcsán is felemelte a szavát 2006-ban. Ahogyan az várható volt, a gyógyszerlobbi érdekeit képviselő személyek figyelmbe sem vették ezt a tiltakozást.


KI LEHET ÖNKÉNTES KÍSÉRLETI ALANY?

Gyerekeken is tesztelik az új influenza elleni védőoltást

2009. szeptember 03

Már a gyerekek próbaoltásánál tart az új típusú influenza elleni vakcina tesztelése. Információink szerint pénteken vesznek vért a beoltott felnőtt önkéntesek első csoportjától, abból derülhet ki, hogy hatásos-e a vakcina. A tömeges oltás október elején indulhat.


Hallgassa meg!

A döntési helyzetben lévő "elkötelezett" gyógyszerészlobbi gyakorlatilag mindent engedélyez, amiből haszon származhat. Azért a jogszabályt beemelem, süljön ki ragadósra mindkét szemetek. Szemetek.

2002. évi VI. törvény
az Európa Tanácsnak az emberi lény emberi jogainak és méltóságának a biológia és az orvostudomány alkalmazására tekintettel történő védelméről szóló, Oviedóban, 1997. április 4-én kelt Egyezménye: Az emberi jogokról és a biomedicináról szóló Egyezmény, valamint az Egyezménynek az emberi lény klónozásának tilalmáról szóló, Párizsban, 1998. január 12-én kelt Kiegészítő Jegyzőkönyve kihirdetéséről

BELEEGYEZÉS

5. Cikk

Általános szabály

Egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett személy szabadon és tájékozottságon alapuló beleegyezését adta. Ennek a személynek előzetesen megfelelő tájékoztatást kell kapnia a beavatkozás céljáról és természetéről, valamint következményeiről és kockázatairól. Az érintett személy beleegyezését bármikor szabadon visszavonhatja.

6. Cikk

Beleegyezési képességgel nem rendelkező személyek védelme

1. A 17. és 20. Cikkek fenntartása mellett, beleegyezési képességgel nem rendelkező személyen csak saját közvetlen javát szolgáló beavatkozás hajtható végre.

2. Abban az esetben, amikor a törvény szerint, egy kiskorú nem rendelkezik a beavatkozásba való beleegyezés képességével, a beavatkozást csak képviselője, hatóság vagy a törvény által kijelölt személy vagy testület engedélyével lehet végrehajtani. A kiskorú véleményét korának és érettségi fokának megfelelően egyre meghatározóbb mértékű tényezőként kell figyelembe venni.

3. Abban az esetben, ha a törvény szerint, szellemi fogyatékosság, betegség vagy más hasonló ok miatt a nagykorú nem rendelkezik a beavatkozásba való beleegyezés képességével, a beavatkozást csak képviselője, hatóság vagy a törvény által kijelölt személy vagy testület engedélyével lehet végrehajtani. Az érintett személyt a lehetőséghez képest be kell vonni az engedélyezési eljárásba.

4. A 2. és 3. bekezdésben említett képviselőt, hatóságot, személyt vagy testületet az 5. Cikkben megjelölteknek megfelelő tájékoztatásban kell részesíteni.

5. A 2. és 3. bekezdésben említett engedély az érintett személy érdekében bármikor visszavonható.

17. Cikk

A kutatásba való beleegyezésük képességével nem rendelkező egyének védelme

1. Az 5. Cikkben előírtaknak megfelelő beleegyezési képességgel nem rendelkező egyénen csak abban az esetben folytatható kutatás, ha a következő feltételek együttesen fennállnak: (i) a 16. Cikk (i)-(iv) pontjaiban foglalt feltételek teljesülnek; (ii) a kutatástól várt eredmények valóságos és közvetlen haszonnal járhatnak az egyén egészségére nézve; (iii) a kutatás beleegyezési képességgel rendelkező alanyokon nem végezhető el hasonló hatékonysággal; (iv) a 6. Cikk által előírt engedély megadása célzott és írásos formában történt; és (v) a személy azt nem tagadja meg.

2. Kivételesen és a törvény által előírt védelmi feltételek között, engedélyezhető olyan kutatás, amelynek eredménye nem jár közvetlen haszonnal az érintett személy egészségére nézve, ha az 1. bekezdés (i), (iii), (iv) és (v) pontjában előírt, valamint a következő kiegészítő feltételek együttesen fennállnak:

(i) a kutatás célja, hogy az érintett személy állapotához, betegségéhez vagy zavarához kapcsolódó tudományos ismeretek jelentős gyarapításával meghatározott időn belül hozzájáruljon olyan eredmények eléréséhez, amelyek hasznosak az érintett személy vagy más, azonos korcsoporthoz tartozó vagy azonos betegségben vagy zavarban szenvedő vagy azonos jellegzetességeket mutató személyek számára, (ii) a kutatás az érintett személy számára csupán minimális kockázattal és minimális igénybevétellel jár együtt.

Ő hogyan védje meg magát egy teljesen elaljasult kapitalista közegben??

Hogyan tiltakozhat? Szerintetek Önként vállalta?


"a hazai vakcina előállításánál alkalmazott eljárás - a vírust tyúktojásban tenyésztik, majd tisztítják és inaktiválják (elölik) - Európában elmaradottnak számít. Az ily módon készített vakcinát szerinte ritkán engedik forgalmazni, a fejlett országokban modern vírusgenetikai módszerekkel állítanak elő vakcinákat."

Ki pénzeli az OMNINVESTET?



Giulio

Nincsenek megjegyzések: