2009. szeptember 13., vasárnap


Extrapoláció
Virológiai vizsgálattal megerősített influenza A (H1N1)v által okozott megbetegedések adatai Magyarországon
Megerősített esetek száma: 153

Induljunk ki abból, hogy tavalyi szezonban (ami áthúzodik 2009-re) a következő adatokat rögzítették:A 2008. év 40 – 2009. 14. hete között az Országos Epidemiológiai Központban és az ÁNTSZ regionális intézeteinek víruslaboratóriumaiban 1 198 betegnél végeztek virológiai vizsgálatot légúti vírusok kimutatása céljából, 249 esetben [221 influenza A (89%) és 28 influenza B (11%)] igazolták az influenza vírusok jelenlétét. Az izolált törzsek részletes antigénszerkezeti vizsgálata folyamatban van.Az ÁNTSZ saját becslése szerint összesen 3-500 ezer influenza fertőzés volt az országban ennek alapján.Tehát 249 pozitív eredményből extrapoláltak max. félmillió betegséget. 24 hét alatt.Nem nehéz (bár nem is éppen tudományos) módszer, de most egyelőre fogadjuk el. Ezektől el lehet.

Ha most akkor én is extrapolálom a H1N1 eddigi 153 igazolt esetét hasonló hasraütéses magyaros vagánysággal, akkor nekem az jön ki, hogy 16 hét alatt (21-36. hét) csak eddig már legalább 150-250 ezer olyan személy mozoghat az országban, aki kisebb-nagyobb mértékben tüneteket produkálva megkapta a H1N1 vírust és, azt átvészelve védetté vált ellene.

Emellett az ÁNTSZ körlevélben kiadta, hogy már ne is kérjünk szerológiát, minek az? A fenti okfejtés a halmozódó pozitív szerológiai alátámasztással oda vezethetne, hogy nem marad oltani való az országban októberre. Igencsak fogós nehéz kérdés, hogy hogyan lesz eldönthető egy adott állampolgárról, hogy ő vajon már védett-e a betegség ellen?

A természetes immunitásnál nincs jobb. Jó lenne, ha Falus Ferenc most már engedné szóhoz jutni azokat a szakembereket is, akik értenek a témához, ahelyett, hogy össze-vissza beszélne szelet-esőt, állandóan belegabalyodva a pusziszkodásba, ami senkit nem érdekel.Tudósoktól várjuk a fenti okfejtésekre a cáfolatot, vagy egyáltalán, valamiféle használható véleményt.

Ez nem a dedó, főorvos úr. Fontos kérdésekről kell fontos döntéseket hoznunk, méghozzá NEKÜNK orvosoknak, és nem az ÁNTSZ frontemberének.Talán mondtam már, hogy nem a kormány, a miniszter, vagy az OTH dönti el, kit kell/lehet beoltani, hanem az oltást végző, azért felelősséget vállaló orvos.Úgyhogy valóban itt az ideje közösen számolgatni. Virológust akarok. Nem politikust.


Giulio


Avian retrovírus, meg a többi szemét

Tisztelt OMNINVEST Kft!

Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy a most készülő H1N1 védőoltás összetételénél ne csak a szokványos anyagösszetételt adják meg, hanem a mikroszennyezéseket is vizsgáltassák be független szakértő céggel. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor nyilvánvaló, hogy a lakosságot nem lehet részletekbe menően tájékoztatni a tojásban erjedő életmentő oltás valódi teljes kockázati spektrumáról, így sem az állampolgár, sem az ő orvosa nincs olyan helyzetben, hogy megfontolt döntést hozhasson.

A dolog nem különösebben nehéz, kicsit drága, de pénzük már annyi, mint a pelyva, igaz?Meg ha látnák a Falus Ferencet arrafelé, szóljanak neki, hogy az összetételt több, mint két hete várom, de biztosan elfelejtette.De nem hiszem, hogy ő tudna a mikroszennyezésekről nem érdekli ez őt különösebben. Eddig sem mondta soha, hogy egyáltalán léteznek.Igaz, hogy Önök sem. Huncutok.:-)

The finding of RT activity in all measles vaccine lots from different manufacturers tested suggests that this occurrence is not sporadic and that vaccine recipients may be universally exposed to these retroviral particles (4,5,7,14). Surveillance for infection with ALV/EAV in vaccine recipients is important for evaluating the safety of these vaccines.

Lerágom a kezem, ha eddig azt a hazai vakcinával megcsináltatták volna valahol. A fenti cikk konklúziója, hogy a vizsgált oltás biztonságosnak tűnik, és használata nem ellenjavallt virológiai szempontból. Semmi mást nem akarok, csak azt, hogy ugyanezt az eredményt a kész magyar vakcináról is elmondhassuk, mielőtt lövöldözni kezdenek vele a kollégáim. Az nem elég, hogy az első hónap során senki nem halt bele.

Giulio




Nincsenek megjegyzések: