2009. szeptember 25., péntek


A "buli" anyag.



A "buli" anyag, amit Gynaként (Ginaként), vagy GHB-ként, GBL-ként, gammaként vagy folyékony extasyként emlegetnek. Nem új, sőt évtizedek óta ismert anyagról van szó. Veszélye abba rejlik, hogy észre sem veszi az, ki pl. megissza. És aki megissza az manipulálhatóvá, védekezésképtelenné válik! Még a vízben is észrevétlen marad: színtelen, szagtalan és teljesen íztelen szer, melyből pár csepp is elég ahhoz, hogy percek alatt tudatállapot változást okozzon. Hatása az alkoholéhoz hasonló, azonban vannak különbségek. Hatására az ember magánál van, de rávehető dolgokra, nem kerül teljesen tudattalan állapotba.

Viselkedésében, járásaban sincs semmi feltünő. Egy külső szemlélő számára azt a képet mutatja, hogy teljesen "rendben" van. Agyi hatása nemi vágyat fokozó, de mégis nyugtató, testi szinten fájdalomcsillapító hatású. Nagyobb adagban emlékezetkiesést, tudatkiesést, szédülést, ájulást, eszméletvesztést okoz. Alkohollal keverve veszélyes, halált is okozhat.

Utólag a nem lehet kimutatni, mert szerveztben 10-12 óra alatt lebomlik. Vannak országok, ahol drogként fogyasztják. Hajdanán az egészségügyben is használták. A vegyület neve gammahidroxivajsav. Ma legálisan nem beszerezhető.

Ezt az anyagot az egészségügyben használják altatásra, illetéktelen kezekbe leggyakrabban az előanyag, a GBL kerül. Ez az anyag oldószer, festéklemosó, a grafitiket ilyenekkel szokták lemosni. Ez legálisan rendelhető. Az anyag színtelen, szagtalan, íztelen, emiatt észre sem vehető, ha italba kerül. Az előanyagnak egy picit oldószer illata van, de erősebb italba keverve gyakorlatilag pillanatok alatt eltűnik Egy szemcseppentőnyi anyag elég, akkor 5-10 perc után beszűkült tudatállapotba kerül. Újabb 4-5 perc után a tudatvesztés is megtörténhet. Ami miatt az anyag gonosz, hogy 10-12 óra alatt teljesen kiürül a szervezetből. Amikor az illető felébred, akkor kellene orvoshoz fordulni, majd a rendőrségen feljelentést tenni. Csak így van esély a bizonyításra. A másik ami miatt nagyon veszélyes a szer, hogy teljes emlékezetkieséssel jár. Ezért a lányok nem tudják, mi történt, mit csináltak velük. Még egy nehézség van a dologban, ebben az esetben nincs ellenállás. Tehát azok a jelek, melyek a nemi erőszakra jellemzőek, sérülésnyomok, behatolásnyomok ilyenkor mind hiányoznak. Emiatt a bizonyítás lehetősége szinte nulla.........


Mindenki láthatja és lássa, hogy miért is veszélyes a "szer".

A gyengébbik nem képviselői ezután legyenek még körültekintőbbek!



Nincsenek megjegyzések: