2009. június 7., vasárnap


Egészségmegőrző kórházak - WHO projekt


Az Egészségmegőrző Kórházak HPH Projekt és Hálózat megkönnyíti a kórházak nyitását a teljes körű minőségmenedzsment felé. Az egészségmegőrző projekt a kórházaknak bizonyított tényeken, evidencián alapuló segítséget nyújt egészségügyi hivatásuk teljesítéséhez, és támogatja az akcióban részt vevő létesítmények közötti együttműködést, illetve a szakemberek közötti tapasztalatcserét.

Az egészségmegőrzés a kórházi szolgáltatások alapvető minőségi dimenziójának tekinthető, ugyanúgy mint a betegek biztonsága és a klinikai hatékonyság. A krónikus betegségek növekvő incidenciájával szemben, az egészségmegőrző szolgáltatások jelentős mértékben járulnak hozzá az egészség fenntartásához, az életminőséghez és a hatékonysághoz.

A projekt a kórházi dolgozók egészségére, illetve a kórház és a közösség kapcsolatára is figyelmet fordít. Célkitűzései a következők:

- a kórházi ellátás kultúrájának átformálása, kiemelten kezelve az interdiszciplináris tevékenységet, a döntéshozás áttekinthetőségét, valamint a betegek és a partnerek aktív szerepvállalását,

- az egészségügyi környezet egészséget előmozdító hatásának értékelése, és egy bizonyítékokon alapuló tudásbázis kialakítása,

- az egészségmegőrzés standardjainak és indikátorainak beépítése a már működő minőségbiztosítási rendszerekbe kórházi és országos szinten egyaránt.

A célkitűzések gyakorlati megvalósításába nemzetközi munkacsoportok is bekapcsolódnak.
(ZLL)


Forrás:

http://www.euro.who.int/healthpromohosp



Nincsenek megjegyzések: