2009. május 7., csütörtök


Ha orvos helyett harmonizálóval gyógyitjuk a magas vérnyomást, a hajunk is megnőhet

A mindent gyógyító készülék után most itt a tüskés villanyborotvához hasonlító harmonizáló készülék, amit két értékes ajándékot is ígérő előadáson próbálnak rásózni a nyugdíjas célcsoportra. A vérnyomás mérés mellett a vényomás azonnali beállítását is ígérő szórólapon RP kiakadt.

Ma reggel találtam egy szórólapot a postaládámban, amin kissé felháborodtam. Vannak ezek a termékbemutatóval egybekötött utaztatások, biztos mindenki hallott már róluk: nagymami befizet 1000 Ft-ot, mert annyiba kerül a "kirándulás", busszal megjárja a fél országot, majd a célállomáson egy kétórás kötelező termékbemutatón kell részt vennie, akkor is, ha nem kíváncsi rá. Persze "ajándékot" is kap. A mai szórólap hasonló formátumú (méret, látványelemek), csak éppen most nem utazással csalogatják a termékbemutató potenciális résztvevőit, hanem "2db ajándék!"-kal és egy hazugsággal: "Kérésére megmérjük, és a helyszínen beállítjuk vérnyomását!"

A mondat első fele még rendben is van, szép dolog, hogy ingyenes vérnyomásmérést végeznek, bár a háziorvos havonta alapból méri az időseknek. Hanem az, hogy "beállítjuk", na ezen kiakadtam. Családunkban eléggé általános a magas vérnyomás, és jól tudjuk, hogy hosszú hónapok kellenek hozzá, míg a megfelelő gyógyszerekkel az orvos sikerrel beállítja az értéket. Nem lehet "kérésre a helyszínen." Főleg nem egy nevenincs "bioelektroterápiás harmonizáló készülékkel".




Nem lehetne valahogy fellépni az ilyen megtévesztések ellen? A legszebb az egészben az, hogy ezt a vackot valami nagy "újdonságként" adják el, és a szegény megvezetett nyugdíjasok úgy tekintenek rájuk, mint valami csodadoktorokra. A "Terméktapasztalatok" menüpont alatt "Koncz Lajosné" édesen le is beszél bennünket az orvos látogatásáról... Van valami törvényi akadálya egy ilyen megtévesztő ígéretnek? - teszem fel a költői kérdést.

http://homar.blog.hu/



Nincsenek megjegyzések: