2009. május 16., szombat


Gyepen, salakon


Salaktalanítás, méregtelenítés, biztos mindenki hallott már róla. Több ismerősöm salaktalanít rendszeresen, méregtelenítő teákat iszik és ilyen diétát folytat. Biztos nagyon jó, ha az emberben kevesebb a salak meg a méreg, de egyszer valaki megmondaná pontosan, hogy milyen anyagokról is van szó?

Merthogy remekül hangzik, hogy szervezetünk tele van salakanyagokkal meg mérgekkel és ezek okoznak mindent a hajhullástól a narancsbőrig, de amíg nem tudhatjuk, hogy kémiailag milyen anyagokról van szó, addig nehéz olyan terápiát is használni, ami segíti a távozásukat. Ezen az oldalon hosszasan sorolják az elsalakosodás hatásait és a terápiáját, de egy szót sem ejtenek arról, hogy konkréten milyen anyagokról beszélünk. A salakanyag az olyan, mint a mumus, nagyon rossz, nagyon gonosz, de senki nem tudja pontosan, hogy néz ki.

Néhány izgalmas információt azért sikerült találnom:

A táplálékokból ugyanis szervezetünkben különböző savak maradnak vissza: a túl sok hús fogyasztása következtében húgysav, a sertéshús, egyes sajtok fogyasztása következtében kén- és salétromsav, a feketekávéból és a fekete teából csersav, az édességekből ecetsav keletkezik, de például a stressz, félelem és bosszúság hatására sósav termelődik, a túlzott fizikai megterhelés pedig tejsavat termel a szervezetben. Szintén savtermelődést eredményez a zaj és például a csalódás is.


Hogy szervezetünket e sok sav ne marja szét, ezeket semlegesíteni kell, aminek eredményeképpen az ásványi anyagokkal és nyomelemekkel összekapcsolódva sók keletkeznek. E sókat és egyéb méreganyagokat nevezzük salakanyagoknak. A savaknak a szervezetben való felhalmozódása lehet az oka a szívinfarktusnak, a szélütésnek, migrénnek, izomgörcsnek, reumatikus fájdalmaknak, a hallás romlásának, a fejfájásnak.


Milyen ásványi anyagokról és milyen nyomelemekről van szó? A sók nagy része az emberben disszociáltan, ionokra bontva található meg! A nevezett savmaradék ionok (nitrát, klorid, szulfát, acetát stb.) nélkül a szervezet alapvető folyamatai sem tudnának működni!


Máshol így írnak:

A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből.

Én húsz éve nem méregtelenítettem, akkor már nyolcvan kiló méreg van bennem? Mi lesz velem pár év múlva, amikor már több lesz bennem a méreganyag, mint a testtömegem?


Megint máshol:

Fontos a bőséges folyadékfogyasztás (Herbanet tea), mert a salakanyagok, nehézfémek, csak így tudnak a szövetekből, nyirokból, tárolóhelyekből kiválasztódni, kiürülni.


Végre valami! Akkor a salakanyagok nehézfémek lennének? Ezekről tudjuk, hogy valóban képesek felhalmozódni a szervezetben, de éppen a vizelettel nem tudnak távozni. A nehézfémmérgezésre úgynevezett kelátképzőket kell adni, olyan anyagokat, amik körbeveszik és oldhatóvá teszik ezeket az anyagokat. A nehézfémmérgezés nagyon súlyos állapot, nem olyasmi, amit egy kis csalánlé megoldana.

Még bonyolultabb a dolog, ha tudjuk bármilyen anyagnak a szervezetre gyakorolt hatása függ a dózisától. Nem lehet magában csak káros anyagokról vagy mérgekről beszélni, hiszen sok olyan gyógyszerünk is van, ami nagyobb mennyiségben mérgező. Nem azt vitatom, hogy nincsenek a szervezetünkben felhalmozódó, káros anyagok, vannak és elsősorban a májban, mivel ez a szerv végzi a zsírban oldódó anyagok átalakítását. De ezek az anyagok sokfélék, bonyolultak és ennek megfelelően sokféleképpen is reagálnak. Ha megmondanánk, hogy pontosan milyen anyagokról van szó, akkor lehetne azokra célzottan ható terápiáról beszélni, de ez az általános salakanyag kifejezés bármit takarhat.


Közben az egész salakbizniszt áthatja a felvilágosodás előtti gondolkodás. Egy helyütt értesülhetünk arról, hogy a nők jobb helyzetben vannak, mert belőlük a menzesz távozik a salakanyagok nagy része. Az az elképzelés, hogy valami olyan módszer, ami generálisan állítja vissza a szervezet egyensúlyát, általánosságban minden rosszat eltávolít a hippokráteszi orvoslásra emlékeztet. Még akkor is, amikor ezt egy csilli-villi gép ígéri nekünk.



Forrás:

http://beka.blog.hu/




Nincsenek megjegyzések: