2011. március 30., szerda

11-03-30 - írta Giulio

2003. LXXXIV. Tv. 5. §.

"(5) Az egészségügyi dolgozó által egy naptári héten valamennyi, az e törvény III. fejezetében felsorolt jogviszony alapján végezhető egészségügyi tevékenység együttes időtartama - a 13. § (2) és (4) bekezdésében foglalt kivétellel - 6 havi átlagban nem haladhatja meg a heti 60 órát, továbbá az egészségügyi tevékenység együttes időtartama egy naptári napon a 12 órát akkor sem haladhatja meg, ha az egészségügyi tevékenység végzésére párhuzamosan több vagy több fajta jogviszony keretében kerül sor. Az egészségügyi tevékenység különböző jogviszonyokban eltöltött együttes időtartamának meghatározása során az ügyeleti feladatellátás tekintetében csak az azon belüli tényleges egészségügyi tevékenységvégzés időtartamát kell figyelembe venni.

(6) A több, illetve a több fajta jogviszony keretében egészségügyi tevékenységet végző egészségügyi dolgozó az egyes jogviszonyai szerinti egészségügyi szolgáltatónál nyilatkozatban tanúsítja, hogy az egészségügyi tevékenysége az (5) bekezdés szerinti korlátot nem haladja meg."


A pirossal kiemelt rész ellentétes a hatályos uniós szabályozással. És több jogerős hazai bírósági ítélettel. De ez nem zavar senkit mifelénk. Bár a törvények mindenki számára egyformán kötelezőek, de mégse mindenkire. Igaz, Viktor? Az orvos meggebedhet.


A napi 12 óra viszont még így is borzasztó gyorsan összejön. Nem hiszem, hogy volna olyan orvosi ügyelet ma MAGYARORSZÁGON, AHOL EGY BECSÜLETES ELLENŐRZÉS NE TALÁLNA EZZEL KAPCSOLATOSAN HIBÁT.


De ki fog itt becsületesen ellenőrizni? Csak nem az ÁNTSZ? Mikor 7 éve kifolyt a szemük, hogy ne lássák, ami az orruk előtt folyik?



Nincsenek megjegyzések: