2011. március 25., péntek

11-03-251 - írta Giulio

"A végzés kihirdetését az áldozat fia ugyanolyan érzelemmentesen hallgatta végig, mint annak idején a súlyos fegyházbüntetés kiszabását. Holott az ítélőtábla komoly kritikával illette a Balla-ügyben szerepet játszott hatóságok munkáját.


Ficsor Gabriella azt mondta: ha az elsőfokú bíróság abból a logikából indult ki, hogy ki mindenki nem követhette el a bűncselekményt, akkor ez nem menti fel a bíróságot az alól, hogy a vádlott bűnösségét bizonyítania kell. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú ítélet megalapozatlan, hiányos és logikátlan, sőt több ponton iratellenes volt."

Érdekes, hogy az egyre gyakoribb, és egyre súlyosabb (Mór) bírói mulasztásokon nem akar csámcsogni a magyar. Sem a polgár, sem a sajtó.

Pedig kapitális hibák sorakoznak már zsákszámra, csak ezeket nem fújják fel. A tudatlan, képzetlen bíró is ugyanolyan súlyos károkat okozhat, mint a hibázó mérnök, orvos, de ők valamiért mégis érinthetetlenek.


Náluk nincs etikai felelősségre vonás? Minden olyan ügyben, amikor a másodfokú ítélet eltér az első foktól, vagy abban hibát állapít meg, lehetne perelni a bírókat is. Nem igaz?

Csak ez még nem jött divatba.:-)




Nincsenek megjegyzések: