2011. március 19., szombat

11-03-19 - írta Giulio

Tudom, hogy valahol valahol valahol lenned kell...

Szóval jaj nekünk, meg nektek is: K


"Kedves Dr.Bélteczki János Kolléga Úr!

A szerkesztő Asszonynak elküldtem a választ.

Minden leírt szóért vállalom a felelősséget, mert ez az életünk. És ez az igazság is. A levélírásban segítő kórházi kollégák még nem nevesítik magukat. Beosztottak,atrocitás érheti őket. Én,az alulfinanszírozott ,APEH által tönkretett orvos (Iparűzési és társasági adótól is súlytva) csak láncaimat veszíthetem. A Vádirat cimű levelünket ezért csak Én írtam alá.


Egyébként az utóbbi hetek kormányüzenete nem hagy kétséget - ezt az országot itt kell hagyni. Egymáshoz közel fogunk letelepedni,új életet kezdünk. Végre kialudva,a napi számláktól nem gyötrődve,minden energiánkkal gyermekkori álmunkat megvalósíthatjuk. A beteg embert gyógyítjuk. Az értelmes emberi élet meghosszabbításán fáradozunk. Még tudományos munkát is szeretnénk végezni,melyet itt a fáradtságtól leragadó szemmel nem tudunk megcsinálni.


Egyszerűen undoritó ahogy elbántak az eü.dolgozókkal. Nem tartom ezt viccesnek a "FIDESZ fiúktól"


Az egészségügyi koncepciótlanság egyik fényes jele az a próbálkozás is,hogy összeugrasszák a háziorvost a szakrendelő orvosával és kórházi kollégákkal. Miszerint, ha nem küldünk beteget a szakrendelőbe és kórházba ,a megspórolt "Júdáspénz" utólag hozzánk kerül. Mondják ezt akkor,amikor a holtfáradt háziorvoshoz ömlenek a panaszkodós betegek,akik még egyre agresszivabbak is. Hát még akkor,ha megtudják,azért nem küldjük oda, ahová kérik, mert ebből hasznunk van.

Egyébként ez a próbálkozás arra is jó, hogy leépitsenek kórházakat, szakrendelőket, hisz a háziorvos mindent megold. Félő, hogy a halottak és nagyon súlyos betegek száma emelkedne. Mely veszélye egyébként a táppénz csökkentése révén amúgy is fokozódni fog. A betegek eddig is féltek táppénzre menni,munkahelyvesztéstől félve. Fertőzés terjesztése mellett, az amúgyis agyondolgoztatott rendszerváltó korosztály egyéb betegségeit ez súlyosbítja (hypertonia, diabetes, ISZB, mozgásszervi panaszok) Szinte mindenki valamilyen psychés betegségben szenved,akár tud róla akár nem!

A rendszerváltó korosztály többsége ötvenes éveit tapossa,vagy idősebb. Nekik mondják a harmincas munkaadók,idézem az egyik 52 évesen kirúgott betegemet: "nem öregek otthona, nem geriátria a munkahely"-mondta ezt a munkaadó január 02-n.

Kedves Kolléga ! Akárhová nézek, akárkit kérdezek (orvos,nővér,mentő gk.vezető és a betegek), mindenki el van keseredve. Többet vártak a Fidesztől. Több fidesz szavazó eü.dolgozó rendszeresen veri fejét a falba...


Pattanásig feszült a helyzet, szinte forradalmi. Mikor megemlítettem bárkinek az orvostüntetést, mindenki a naptárához nyúlt. Viszont kevesen olvassák a Weborvost. Kollégáimmal 6 országos napilapnak küldtük el a Vádiratot, de nem (merték?..) leközölni. Sajtószabadság?...

Szerintem nem a demonstrálók szállítását kellene finanszírozni, hanem azt, hogy tudjanak a tüntetésről. És aki nem jön el, az fogja gyógyitgatni a táppénzre nem menő egyre súlyosabb és agresszivabb betegek ezreit.

Kollégáimmal megbeszéltük, hogy a tüntetésnél is hatásosabb egy riport a reptéren, ahol egy chartergép 280 orvossal elindul Németországba.


Több kolléga a kivándorlás előtt pár hónappal már "alkotói szabadságra megy",mindenféle(nem orvosi)munka elvégzése céljából. Ugyanis svájci frankos lakáshitelük 1-2 hónapon belül bedőlnek.A pénz tartalékok elfogytak a kormány halogató politikája miatt.


Tévedés ne essék! Mi szeretjük hazánkat és az ország lakosságát! De az ,ami 20 éve megy az országban az embertelen.


Ez nem demokrácia. A demokrácia az, ahol sajtószabadság van,ahol meghallgatják a Népet, nem hazudnak a Népnek. A demokráciában a Nép a lakosság és Őérte van a demokrácia illetve a kormányzás is.A kormánynak biztositani kell a mindenkori kor szinvonalának megfelelő egészségügyi ellátást, megfelelően képzett, finanszírozott, pihentetett ellátókkal. Ha nem így cselekszik, népellenes programot hajt végre.

Nem repülőgépet kell venni, autópályákat építeni, sokadik plázát átadni, új beruházásokat tenni, hanem - a jelenlegi kormányt és a renszerváltást létrehozó Nép megismételhetetlen életét (egészségét)biztositani legfőképp.


Ideje lenne megköszönni minden kormánynak a mai idősek munkáját, hogy a II.világháború után felépitették az országot! Legalább a teljesen ingyenes gyógyszerelésüket biztosíthatnák. Hiszen alig vannak már, sokan nyomorognak. Ennyit a hazafiasságról....

Szégyen,hogy a legműveltebb, legokosabb, legéletrevalóbb, legáldozatosabb réteg - az orvosok rétege - itt tart, ennyire lecsúszott, panaszkodós, fejét leszegő, korrupcióra hajlamos (hálapénz és egyéb jogtalan előnyszerzés), ezáltal már-már becsületét vesztett,kiábrándul réteggé vál.Ennek korrupt eü.vezetés is oka lehet.


A teljes Eü.vezetés lecserélése és új szemlélettel újrakonfigurálása nélkül nem lesz változás.

Ha arra várnak,hogy a hálapénz éhes orvosok kihalásával már új generáció és más szemlélettel fog dolgozni, tévednek.

Az új generáció már külföldről azt figyeli, hogy mikor vegye magához szüleit és rokonait. A fiatal orvosgeneráció kint leteszi a szakvizsgát, családot alapit és ottmarad. Ezért ha a tapasztalt orvosok is elmennek, hazánkban az egészségügyi rendszerváltáshoz nem marad szakember!!!


Mivel egyszer élünk, a mostani tüntetést nagyon meg kellene szervezni, mivel még van kivel.


Tisztelettel: Dr.Visegrádi Ferenc

Megjegyzés: Minden mondatomért vállalom a felelősséget!"

--------------------------------------------------------------------------


Ehhez Képest jelent meg a GFK jelentése, miszerint a háziorvosok igencsak elégedettek a helyzetükkel. Meg a kormánnyal, meg igen, mindennel. Gratulálok a tudósoknak.



http://www.youtube.com/watch?v=EOwpd2Wl0hQ

Nincsenek megjegyzések: