2010. október 1., péntek

írta Giulio

Simicskó: Nagy követelményhez magas illetmény jár
2010. szeptember 30.

MNO - KA

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerint fontos, hogy a katonák munkáját anyagilag is megbecsüljék, ezért a honvédség által prioritásként kezelt életpályamodell kialakítása során a nagy követelményekhez magas illetményeket rendelnének.

*****

Szócska államtitkár úr figyelmét felhívnám e hírre.

Tegnap láttam a híradóban, hogy neonatológust az egyetem már csak gyógyszergyári könyöradomány segítségével tud fizetésemelésben részesíteni, tavaly heten dezertáltak ugyanis a klinikáról, és a maradék hárommal már nagyon kell spórolni.:-)

Ha azok is lelépnek, beffucsol a Neonatológiai osztály.

Nem hiszem, hogy az orvosoknak nem kellene az egyik legmagasabb szintű követelményrendszernek megfelelni szakmailag és erkölcsileg is.

A világ többi, normális országában ez úgy képeződik le, hogy az orvosi fizetések a legmagasabbak, sokkal magasabbak, mint a katonáké. Vagy a parkettásé. Ez nekünk is jár. Ráadásul Európában sehol nincs hiány katonából. Orvost viszont lámpással, és nagyon magas fizetésekkel keresnek. Ugy gondolom ennek beláttatásához nekem nem kell semmiféle érdekképviselet, a kormánynak meg nem kell túl sok ész. Ehhez nem kell Einsteinnek lenni.

Elég pont annyi, amennyi Simicskó államtitkár úrnak is lám, megadatott. Ennyit várunk az egészségügyi államtitkártól is.

Nincsenek megjegyzések: