2010. október 31., vasárnap


EGY KOLLÉGA GONDOLATAI A MOK-RÓL


A MOK az előző 8 év alatt átpolitizált jobb oldali gittegylet volt. Azért szüntették meg a kötelező kamarai tagságot a szocik, hogy az általuk utált orvostársadalmat a perifériára sodorják. Ez sikerült nekik.

Az álatunk megválasztott kamarai vezetőnk nem kapott poziciót az új kormányzattól. Hiába lesz a kamarai tagság kötelező és köztestűleti, ha nem kap jogosítványokat továbbra is csupán a tagdíjbefizetéseket "törvényesíti". Az orvostársadalom/és a társadalom / érdekében továbbra sem tesz semmit. Éger még most is csupán szörmentén, piár nyilatkozatokkal "védi" az orvosokat .

Az új kötelező köztestületi kamarának kizárólag akkor van értelme, ha az egészségügyet éríntő törvényhozatal előtt a MOK-nak egyetértési és vétó joga lesz, mindenekelőtt a finanszírozás és a feladatok meghatározásánál.


Végre ki kellene mozdulni abból a helyzetből,hogy Európában a magyar egészségügy a legrosszabbul finanszírozot a GDP %-ban.


Félreértés ne essék én örülök a szoclib.kormány bukásának, de az orvosi kamarát nem kellett volna a vezetés egyéni érdekeinek megfelelően átpolitizálni. A MOK-nak kízárólag SZAKMAPOLITIKÁVAL kellene foglalkozni. Alapító tag lévén én kormányoktól függetlenül mindig ellenzékinek számítottam mert az egészségügy soha, semmilyen kormánytól nem kapta meg az őt megillető támogatást.

A miniszterelnők által a választási kampányban emlegetett prioritás is csupán lufi marad. Igy az orvosok ellehetetlenítésének végső állomása az egészségügy összeomlása lesz, ami nem csupán az orvostársadalom, hanem az egész társadalom összeomlását fogja okozni.


Nincsenek megjegyzések: