2010. október 26., kedd

írta Giulio

"Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

Az elmúlt napokban megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a 2011. évi költségvetés tervezete nagymértékű, akár 100 milliárd Ft nagyságrendű forráskivonást tartalmaz az egészségügyi előirányzatból.

E tény ellentmond a Kormányprogram „megmentjük az egészségügyet!” jelszavának.

Az egészségügy összeomlása eddig is azoknak az orvosoknak, szak,- és egyéb dolgozóknak köszönhetően volt elkerülhető, akik az alapvető működési feltételek hiányában is helytálltak.

További forráskivonás megvalósulása az egészségügyi ellátórendszer működésének végét jelentheti.

Az e nyilatkozatot aláíró szervezetek felelősségtudatuk birtokában követelik a kivonás elvetését, az egészségügy forrásainak megfelelő növelését.

A működés anyagi feltételeinek biztosítása az Önök, országgyűlési képviselők feladata.

Ne adják beleegyezésüket az egészségügy ellehetetlenítéséhez!"

2010. 10. 20.

Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ)
Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE)
Háziorvosok Csongrád Megyei Egyesülete (HCSME)
Kasszaorvosi Szervezet (KSZ)
Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért*
Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ)

------------------------------------------------------------------

Honfitársaim, nektek végetek...:-)

Mi elmegyünk, ti maradtok a parlamenttel...Jó mulatást.

* Érdekes megnyilvánulás, ezt is közzétesszük a kívánságnak megfelelően:

Tisztelt Címzett!
A WebDoki Portálon megjelent egy felhívás, az "Orvosszervezetek közös felhívása az országgyűlési képviselőkhöz" címmel, amelyben aláíróként szerepel a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület is.
Ezúton tájékoztatom, hogy az egyesület elnökeként sem a felhívás tartalmával, sem annak a stílusával azonosulni nem tudok, a felhívás aláírásához a hozzájárulásomat nem adtam.
2010. október 18-án megküldött elektronikus üzenetben arról tájékoztattam, hogy a "dr. Huszár András által készített variációt jobbnak tartom, bár még ez is finomításra szorulna."
A fenti üzenet nem tartalmazza az egyetértésemet a felhívással kapcsolatban, sem a hozzájárulásomat a megjelentetéshez, a felhívás aláírásához.
Kérem, hogy a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesületet mint aláírót az eddig megjelentetett helyekről vegyék le, és minden fórumon, ahol a felhívás megjelent tegyék közzé a helyesbítést, hogy a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület nem csatlakozott a felhíváshoz.
Kérem, hogy jelen elektronikus levelem szíveskedjen eljuttatni dr. Hanyecz Vincének is, és kérem szíves tájékoztatását, hogy a kérésemnek megfelelően intézkedett.
Tisztelettel
dr. Csiba Gábor
a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke



Nincsenek megjegyzések: