2011. május 29., vasárnap

11-05-29 - írta Giulio

Orvosok egymás közt:

"Az egésszel csak azt szerettem volna mondani, hogy a politikának most nincsen szüksége orvosokra.

A fiatalok el fognak menni, az öregek itthon maradnak és az államtól nem kapnak egy fillért sem. Közte lesz sajnálkozás, fenyegetőzés, egyeztetés, de pénz nem lesz.

Van egy szegény, lerabolt ország, ahol az emberek megszakadnak a munkától, melynek alig van igazából hozzáadott munkaértéke. 50 évet és plusz 20 évet gatyázással, pénzosztással nem lehet behozni.

Csak így: hatékony munka, és ha letisztítanak minden felesleges pénznyelő dolgot. Most nem kell a nyugdíjas, nem kell az oktatás, kultúra és egészségügy.

Az orvos a legveszélyesebb elem erre a rendszerre: szabadon váltó (recept, beutaló) formájában az államkasszából folyamatosan pénz vesz ki. A kórház tele lepusztult öreg, munkára alkalmatlan emberrel. Kell kórház? Nem.

Mit lát Orbán? 10 éve megduplázódott a gyógyszerfogyasztás és a magyar lakosság életkora mégis csökkent. Következtetés: túl sok felesleges gyógyszert írnak fel az orvosok.

Az orvos megszakad a munkától, mint egy gép rendel, és naponta megvizsgál 80-100 beteget, de csak úgy tud gyorsan dolgozni, ha pár perc alatt a beteg kezében van valami kézzelfogható.

A betegek egy csomó gyógyszert nem váltanak ki, következtetés, nem csak pusztán gyógyszerre van szükség, az orvos adjon tanácsot is (2 percben). Ezeken lehet vitatkozni, de Orbánéknál van a kassza kulcsa és az ő szemüvegükkel kell nézni.

Az orvos vagy kimegy külföldre vagy itt marad és boldogul. A kormány is azt szeretné, ha kimennének. Minden orvos egy potenciális államfosztogató. Majd 10 év múlva visszajön, és külföldön megtanul rendelni, és nem ugrik minden nyugdíjas sóhajára, megtanulja elküldeni a nem beteget, nem ad minden köhintésre antibiotikumot, nem fél az állandó orvos feljelentéstől, az állam meg adja neki a kíséretet, ha a cigányhoz kell kimenni, stb. Ezek nem az én gondolataim, ezek a politika hangjai!

Az öregebb orvos egyet tehet, ha élni akar, elmozdul a magánszféra felé és lassan megtanul másként gondolkozni, vagy éhen hal.

.....apósom 20 éve rokkantnyugdíjas vasutas, vagy 5-ször volt kórházban Nyíregyházán, vagy 10-szer volt a mentő kint nála. Többször húzták ki a vonat alól 220/140 értékkel. A gyógyulása csúcspontja az évi Cavinton infúziós kezelés volt nyaranta egy hétig kórházban. Elmondása szerint ekkor újjászületett. Vérnyomása állandóan 160/110 körül. Én „átnézem” a feleségem kérésére mindig a gyógyszereket, de bőrgyógyászként ezt csak alibiből teszem, mert lövésem sincs a hipertóniáról. Mondom nekik, hogy itt Sopronban vagy egy fiatal belgyógyász, aki nyitott egy kis klinikát (érgondnok), ahol csak ezzel foglalkozik. Apósom a feleségem hosszú unszolására 3x lejött (Nyíregyről Sopronba), fizetett alkalmanként fél óránként 7.500 Ft-ot és az 5 gyógyszerrét átalakították 3-ra, a vérnyomása meg azóta 120/80. Új ember lett, a feje nem állandóan vörös. Nyíregyházán bement a körorvoshoz, hogy felírassa az új gyógyszereit, a körtanár meg megsértődött, hogy miért nem jó a már régi bevált szer...

5 év múlva nem lesz orvos és a lakosság hajlandó áldozni az időigényes foglalkozással járó orvosi munkára. Miért engedjük meg, hogy kontárok hada lepje el ezt a területet? Miért nem az itthon maradottak veszik fel a földről az aranyat?

A Fidesz pontosan látja ezt, hogy az itthon maradottak ebbe az irányba fognak mozdulni, már jön is az e-repect, mellyel pontosan meg lehet számolni a magánorvosok bevételét. Ez is olyan, mint a Mol részvény, évek múlva pontosan ők szabályozhatják a benzin árát és nem a ruszkik.

Az orvosok sohasem fognak egyszerre leállni, sohasem fognak sztrájkolni, ezt pontosan tudja a politika.


...van egy rendőrtábornok betegem, mondtam neki, hogy fél éven beül orvosok ki fognak menni az utcára. Szemberöhögött. Azt mondta, az orvos a legjobb tüntető: intelligens, nem hőbörög, és még a szemetet sem dobja el. Kár, hogy kávé nincs a tüntetésükön...

Az egészségügyi reform zajlik, de nem a sült galambra kell várni, hanem mindenkinek meg kell csinálni a saját otthoni reformját, vagy éhen hal."

Dr. Kádár László



Nincsenek megjegyzések: