2011. május 13., péntek

KOMMENTEK:
Csak tájékoztatásul egy-két komment, nehogy azt higgyük, hogy saját magunkon kívül fontosak vagyunk valakinek is:


"És egy (ledegradált) utcaseprő mennyi "hálapénzt" kap, (Követel ki magának) - amiből még járulékokat sem fizet...?"

"Nálunk itt a Rókus Kórháznál a Sthály utcában azt bírom amikor reggel ötkör veszekednek az utcaseprők és az orvosok a szabad parkolóhelyért csúcskategóriás rokkantkártyás autóikkal , hogy beérjenek időben a munka kezdésre!"

"Sok régóta közalkalmazottnak nincs ekkora fizetése, nem csak a kezdő orvosoknak.
Ez vajon kinek a biznisze lehet?"

"Nem értem, mit képzelnek ezek az orvosok? Tudják mennyit kell tanulni mire utcaseprő lesz az ember? Egyébként megtudják, 3 hónap után majd el kell fogadniuk a felajánlott állást..."

"A pályakezdő orvos sem kivétel. Ugyanannyit kap, mint minden más diplomás pályakezdő. Sőt: sok pályakezdő diplomásnak munkája sincs, míg az orvosiról azonnal munkát kapnak a végzősök. Az MSZP-SZDSZ kormány idején a Molnár meg a Mengelica azt mondták, hogy nem baj az, ha elmegy innen minden orvos meg ápoló, jönnek majd helyettük a volt kommunista országokból. Csak éppen azt felejtették el, hogy a volt kommunista országok orvosai számára ugyanúgy nyitva állnak a nyugat-európai álláshelyek tízszeres fizetésekkel, mint a magyar orvosok számára. A nyugati bérekkel nem tudunk versenyezni. Sem az orvosoknál, sem a vízvezeték-szerelőknél, sem a pincéreknél sem a gipszkarton-fal építőknél. A jó szakemberek a keresett szakmákban (ha van bennük kellő kalandvágy és nem küzdenek honvággyal) útrakelnek a jobb fizetés miatt. Mindegy milyen szakmáról van szó. A béreket még évtizedekig nem tudjuk utolérni, hiszen még ki kell fizetnünk azt a töméntelen adósságot, amit az MSZP-SZDSZ tolvajkormányai itthagytak nekünk. De azt igenis meg lehetne csinálni, hogy aki külföldre megy dolgozni, az vagy egy összegben vagy részletekben fizesse vissza a képzésének a költségeit, vagy pedig a kinti keresetéből fizessen külön adót az utánpótlás képzés céljára."

" És egy (ledegradált) utcaseprő mennyi "hálapénzt" kap, (Követel ki magának) - amiből még járulékokat sem fizet...?"

Tökéletesen igazad van! És legközelebb az agy-elme és egyéb testi-szervi bajaiddal fordulj bizalommal az utcaseprőkhöz, és nekik add a hálapénzedet! Bizonyára hosszú életed lesz…

Nincsenek megjegyzések: