2008. december 20., szombat

Navigációs készülékeket kapott a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

A „Navigáció a gyors segítségért" elnevezésű segélyakció keretében GPS-készülékekkel látták el a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat autóit. A felajánló TELE Systems Electronic Hungary Kft. a súlyosan sérült, vagy beteg gyerekek mentését végző szervezet teljes mentőflottáját felszerelte navigációs eszközökkel, és Nav N Go iGO 8 szoftverrel. Újabb navigációs cég kapcsolódott be a „Navigáció a gyors segítségért" programba. A TELE Systems Electronic Hungary Kft. felajánlotta, hogy a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat minden mentőautójába ad egy-egy GPS-készüléket 3D navigációs szoftverrel. A műholdas útkeresés nagy segítséget jelent majd a súlyos, életveszélyes állapotú gyermekek mentésében és szállításában, hiszen hamarabb érkezhet meg hozzájuk a szakszerű segítség.

A TELE Systems a hazai navigációs piac viszonylag új szereplőjeként csatlakozott a jótékony akcióhoz. Úgy éreztük, ha az általunk forgalmazott GPS-eszközök jó szolgálatot tehetnek az életmentésben, akkor mindenképp fel kell ajánlanunk segítségünket. Valószínűnek tartom, hogy a jövőben további hasonló akciókban is rész veszünk." - mondta Bauer Izabella, a TELE Systems Electronic Hungary Kft. értékesítési menedzsere.

A gyermekmentő szolgálat kiváltképp abban az új mentőautóban veszi majd hasznát a navigációs eszköznek, melyet szintén adományként kaptak tegnap a C&A áruháztól. Ezt az új gyermek-mentőorvosi kocsit ugyanis Miskolcon állítják forgalomba, ahol elsőként szervezték meg a vidéki gyermekmentést.

Biztos vagyok abban, hogy Miskolcon, ami számunkra új terep, lényeges időt lehet majd megtakarítani azzal, hogy nem papírtérképen kell keresgélni a segélykérők címét. Az is komoly előnyt jelent, hogy a navigációs készülékben kiválasztható a „sürgősségi jármű" típusa, így a szirénázó rohamkocsi számára a program a lehető legrövidebb utat tervezi meg a célig, a KRESZ szabályainak figyelembe vétele nélkül." - mondta Wolf Géza, Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kommunikációs vezetője.

Nincsenek megjegyzések: