2010. november 19., péntek

10-11-19 írta Giulio

Állítás: a MOK kötelező tagság visszaállítása után reális veszély a KSZ, s az általa képviselt érdekek, szemlélet elhalása.

Érvelés helyett egy reális forgatókönyv: MOK kötelező tagság - Éger elnök lesz újra – érthető módon minden potenciális ellenfelet, mást képviselő embert, szervezetet el akar, és kötelező tagság esetén el is tud némítani, lehetetleníteni. (Ha nem hal el magától a KSZ, akkor létrehozza a kasszaorvosi szekciót a MOK-n belül.)

Aki személyesen ismeri Égert, annak nem kell bizonygatnom, hogy ezt szinte 100%, hogy megteszi. Aki nem ismeri személyesen őt, annak tudok adni referenciákat.

Mit lehet tenni ez ellen?

  1. A KSZ-t a hátralévő 3-14 hónapban olyan erőssé tesszük, hogy ne lehessen ellehetetleníteni. Leegyszerűsítve két dolgot jelent mindez: a mostani 366 fős tagság létszámának az 1000-1500 főre emelése, és valamilyen olyan eredmény (szolgáltatás) felmutatása, ami a passzív beletörődők/hőzöngők egy részét is elgondolkodtatja.
  2. Összefogni olyan szervezetekkel, amelyikkel együtt érnénk el azt, hogy a hivatalosságon kívüli érdekvédelmet ne lehessen ellehetetleníteni. FAKOSZ az egyetlen, ami eszembe jut. Ugyanakkor – reális ismeretek híján lehet, hogy tévedek – az az érzésem, hogy a FAKOSZ inkább riválisának tekinti a KSZ-t.
  3. A bevezetésben említett forgatókönyv meghiúsítása. Mivel sem arra nincs ráhatásunk, hogy kötelezővé teszik-e a tagságot, sem illúziónk nem lehet Éger magatartását illetően, ez annyit jelent, hogy a MOK országos vezetésében kell olyan többséget szerezni, ami a KSZ által képviselt értékeket nem gyengíti, hanem erősíti.

Biztos érdemes végiggondolni az általam vázolt három lehetőséget vagy ha van még más, akkor azt is. S jelen pillanatban nem szabad egyiket sem ejteni, hanem mindhárom irányában érdemes lehet ügyködni. Ha élessé válik a helyzet, akkor viszont óhatatlanul a 3. lehetőség minden mást felülíró prioritássá válik. Ha ugyanis Éger egy kötelező MOK elnöke lesz, s az elnökségben többséget tudhat maga mögött, az egész egyszerűen életveszélyes. Én úgy látom, hogy ez a KSZ s az általa képviselt értékek halálos ítélete lenne. Illetve mentsvárként szóba jönne, hogy a KSZ valamelyik gazdasági kamarába (Kereskedelmi és Iparkamara?) tagozódna be.

Ha reálisnak tartjátok a fent leírtakat, akkor már most érdemes elgondolkodni azon, hogyan lehetne elérni, hogy a KSZ-t létében ne fenyegető összetételű országos vezetése legyen a MOK-nak. Szövetségesek keresése, országos küldötté választáson történő gondolkodás. Égernek egy olajozottan működő (szavazó)gépezete van, nekünk túlélőknek ezzel kell szembeszállni.

Anonymus

*********


Drága Kurátorok!


Örömmel értesítelek benneteket, hogy A MOK Csongrád Megyei TESZ pert indított a NOSZA ellen a 2006. évi adományozási szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A keresetet 2010. szept. 10-én a Csongrád megyei Bíróságon adták be, leróva 480 000 Ft illetéket. A szakmai kamarákról szóló törvényt 2006. 11. 29-én hirdették ki és 2007. április 1-én lépett hatályba, az adományozási okirat 2006. november 27-én kelt.

Ez nem zavarta a jogtudósokat abban, hogy a 2007. június 2.-án elfogadott Alapszabályt citálják, valamint arra hivatkoznak, hogy " Az alapítvány kuratóriuma jogszabályba ütköző módon nyilvánította ki, hogy az adományozó által megjelölt vagyonfelhasználás az alapítvány céljának megfelel."

...a bíróság kötelezze az alperest, hogy fizessen a felperesnek 8 000 000 forintot és ennek 2008. június 16. napjától a kifizetés napjáig járó kamatot és perköltséget." Jobb lesz, ha beköltözöm(zünk) a bíróságra. A tárgyalás 2011. 02. 02. 8 óra 15 perc.

Annyi az öröm, hogy ez lesz az utolsó előtti jogi eljárás ebben az ügyben. Az adományozót már feljelentette a MOK, s kiderült, hogy nem követett el törvénysértő dolgot.

Most az adományozott van soron. Ha ő is tisztázódik, akkor már csak azok a tagok maradnak, akiknek a befizetéseiből összegyűlt ez az összeg.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Jelenleg is folyik a hajtóvadászat a MOK valóban zűrzavaros belső "szabályozására" épülő indokok alapján 800 tag ellen, akik állítólag nem fizettek a MOK-nak elég dézsmát, vagyis tagdíjat. A tagdíjért cserébe a MOK a NEK gittegylet fővezéreként semmit nem csinált évekig. EZ persze pénzbe került. Vajon egy új minidiktátor születésének, vagy egyszerű ámokfutásnak vagyunk-e tanúi?

Vajon a MOK ezek után nevezhető-e érdekvédelmi szervezetnek? Vagy egyszerű eltipró gépezet, amit kézivezérléssel egyetlen ember akar örökké irányítani? És a jövőben mivé válik?

Éger számra persze létfontosságú csaták ezek, hiszen nem a háziorvosi praxisa nyomorúságos jövedelméből, hanem a MOK nagyvonalú elnöki apanázsából dőzsölhet. Aki ezt megszokta, annak nehéz visszatérni a napi kulimunkához, ez kétségtelen.

Szép kis polgárháborús helyzet várható az amúgy is konszolidált magyar egészségügyben, egyetlen ember féktelen hatalomvágya miatt.
Éger István öt éve jogellenesen titkolja a jövedelmét a teljes tagság és a magyar közvélemény előtt. Érthetetlen. Ha jogszerűen kapja, miért szégyelli?

Összefoglalva: háború van, és lesz is. Jaj a betegeknek.

Nincsenek megjegyzések: