2009. január 8., csütörtök


Mivel szolgál a világháló: cukorbetegeknek!


  • Jól tudjuk, hogy egyre több oldal, szolgáltatás jelenik meg orvosi téren a weben, de a cukorbetegség mindig is kiemelt téma volt. Néhány olyan lehetőséget mutatok be, melyek kifejezetten cukorbetegséggel küzdő pácienseknek készültek. Mit tehet egy cukorbeteg a weben, ha a kórképéről szeretne többet olvasni vagy egyszerűen csak beszélgetni másokkal?
  • Olvashat blogokat: Ezek segítségével lehet legegyszerűbben naprakésznek maradni e területen, olvasni a legújabb vércukormérő eszközökről, stb.
  • Six Until Me: Kerri Morrone a világ egyik, ha nem a leghíresebb cukorbetege, aki már évek óta blogot ír küzdelmeiről. Volt szerencsém a Scienceroll-on interjút készíteni vele.
  • Diabetes Mine: Ha lehet így fogalmazni, akkor a második leghíresebb diabéteszes blog.
  • Blogabetes: Cukorbetegségről író bloggerek gyűjtőpontja, ahol olyan kiemelt írók dolgoznak, mint Kerri is, aki számos díjat nyert már.

dlife.jpg


Követhet blogkarnevált: Létezik blogkarnevál, melyet a cukorbetegségről írnak. Egy-egy blog lehetőséget kap arra, hogy összegyűjtse az összes cukorbetegségről író blog legjobb cikkeit és egy téma köré rendezze. Így az olvasó egy helyen juthat hozzá a legjobb minőségű írásokhoz.

Közösségi oldalak:

  • SugarStats.com: a cukorbetegek online felügyelhetik a vércukorszintjüket, a gyógyszereket és az étkezéseket; feljegyezhetik a fizikai aktivitás változásait és mindezeket mutatós grafikonok segítségével tekinthetik át, melyek egy kattintással elküldhetők az orvosnak is.

  • TuDiabetes.com: Diabéteszes, egymást támogató/bátorító csoportok; a felhasználók által feltöltött videók, fotók;fórumok; diabéteszes keresőmotor; oldalak, hivatalos szervezetek, könyvek listái.


Nézhet videókat:


További olvasmány:




Nincsenek megjegyzések: