2009. január 7., szerda


ŰRLAP

Az alább már magasztalt újítással kapcsolatosan sok orvos telefonon is megkereste az Egészségbiztosítási Pénztárt, számtalan felmerülő kérdéssel, értelmezési gondokkal. Két egyforma válasz ugyanarra a kérdésre nem érkezett, abban viszont mindenki egyetért, hogy valaki már megint Nobel díjas lesz e ritka nagy baromság kapcsán.:-) Ilyen hülyeséget véletlenül nem lehet csak úgy kitalálni. Magam közben betévedtem kutatásaim kapcsán a minisztérium honlapjára, ahol az öndicsérettől olyan büdös van, hogy nem lehet bírni, a honlap valami perverz nárcisztikus orgazmusban fetreng saját felülmúlhatatlan eredményeit magasztalva, az önkritika leghalványabb jele nélkül. Szerintem nemsokára visszajön a személyi kultusz. Kéne egy szimpatikus, kopasz diktátor az ország élére... A szakrendelések a hajukat tépik, most kezdik látni annak a sok csúcshülyeségnek a töredékét, amit nekünk évek óta papírozni kell. Írnok, kalauz, ellenőr, statisztikus, előkalkulátor, közgazdász és lótolvaj képesítések kellenek ide, nem orvosi diploma. Jobb lenne a továbbképzéseket is ilyen témák köré szervezni. Úgyis csak ezt csináljuk.


Giulio / Comments (5)


ÚJABB ADMINISZTRÁCIÓS TERROR



"Betegtájékoztató

2009.01.01-től a szakorvosi javaslatra szedett gyógyszerek felírása a 45/2008. (XII. 3.) EüM rendelet alapján megváltozik!

A recepten fel kell tüntetnünk a gyógyszer szedését javasló orvos pecsétszámát, illetve a javaslat keltét. A rendelet szerint 2009. január 1-jétől a vényen az orvosnak fel kell tüntetni a külön jogszabály szerint társadalombiztosítási támogatással, szakorvosi javaslatra rendelhető gyógyszer esetén a szakorvosi javaslatot adó orvos orvosi bélyegzőjének számát, valamint a szakorvosi javaslat keltét. A szakorvosi javaslatot a következő adattartalommal kell megadni a szakmailag illetékes szakorvosnak:

a beteg személyes adatai (név, lakcím, születési idő, TAJ szám)
a betegség BNO kódja
az orvos neve, munkahelye, működési engedély száma
felírási jogosultságot meghatározó indikációs pont sorszáma
támogatási kategória
javasolt gyógyszer (hatóanyag, hatáserősség, javasolt adagolás)
szakorvosi javaslat időtartama.

Az adatlapnak tartalmaznia kell, hogy a gyógyszereket felírták-e a javaslat megtételekor. Ha igen, akkor milyen mennyiséget. A rendszeres gyógyszereket javaslatra csak ilyen módon tudjuk felírni! Ezen rendelet vonatkozik minden krónikus betegre, aki kiemelt támogatással ( eü.tér.köt, eü. rend, illetve közgyógy) kapja gyógyszereit. (Cukorbetegekre, asztmásokra, allergiásokra, felszívódási zavarosokra, tehéntejérzékenyekre, epilepsziásokra, stb. )

Megértésüket köszönöm!

Az Ön háziorvosa"

Az űrlap szépségeit az alábbi linken tanulmányozhatja a publikum:

Az akció ismét rendkívül beteg- és orvosbarát, a gyógyszerhez való könnyebb hozzájutást hivatott elősegíteni. Szerintem. Egyelőre csak tervezik, hogy a javaslaton a javaslatot tévő orvos ujjlenyomatát is fel kell tüntetni, jól látható módon, amit a háziorvos arra alkalmas MSZP gyártmányú leolvasóval beszkennel, azonosít, és rögzít. Ha pedig lesz kormánybarát cég, akinek érdemes százmilliókat kinyomni, jön a DNS-minta is. Most érdemes rástartolni.:-) A széf sajnos megbukott. Summa: Olcsóbb(?), de sokkal nehezebben elérhető gyógyszerek. Hulljon el Ön is időben, csendben. Ne harcoljon.

( Lugano News )

Giulió


Nincsenek megjegyzések: