2008. november 15., szombat





Táplálékkiegészítők, áltudomány, haszonlesők


Ez egy kicsit rendhagyó bejegyzés lesz, nem tudományos felfedezésről fog szólni, nem tudományos jelenséggel, hanem egy teljesen hétköznapi jelenséggel fog foglalkozni.
Mégpedig azzal, hogy milyen szerek, miképpen verik át az embereket. Ez nagyon veszélyes jelenség. Térjünk rá először is a nemrégiben nagy botrányt kavart őssejtfokozó kapszulára. Mi is volt ez tulajdonképpen? Egy cég azzal érvelt, hogy ez a szer, amit táplálékkiegészítőként árultak, ennek ellenére gyógyhatást tulajdonítottak neki, stimulálja az őssejteket. Na, már most a terméket nem vizsgálták be, ugyanis a táplálékkiegészítőket nem vizsgálják be.

Ha a szer rendelkezett gyógyhatással, akkor viszont nem szabadott volna táplálékkiegészítőként árulni. Miért is? Tegyük fel, hogy egy szer stimulálja a sejtosztódást, amit igen bonyolult egyensúlyi folyamatok szabályoznak. Erre a folyamatra bármilyen ellenőrizetlen hatás magában fogja foglalni azt a veszélyt, hogy a sejtciklus egyensúlya felboruljon, és például daganat alakuljon ki. Különösen a leukémia veszélye lehet nagy. Ha a szer nem rendelkezik semmiféle a cég honlapján emlegetett hatással, aminek sokkal nagyobb esélye van, akkor pedig ez egy igen drága valami a nagy semmiért.

Mit is találtam az egyik honlapon?

Őssejtterápia beültetés nélkül, otthon, egyszerűen, elérhető áron!Új esély, ha baj van! VÉGRE, itt egy megoldás, hogyan növeljük felnőtt őssejtjeink számát fél órán belül akár 50%-kal! "Volt, aki letette a háromdioptriás szemüvegét, volt, aki szklerozis multiplex miatt alig tudott járni, ma már bevásárol, és volt, aki lassan újból munkába áll, pedig vékony hasfala miatt leszázalékolták"


És mennyibe kerül mindez?
Egy 45 darabos kapszula: 23900Ft. Ha valaki olvasta az eddigi bejegyzéseimet az őssejtek témakörében, akkor az egyértelmű kell, hogy legyen mindez nem lehet igaz. És hány ilyen csodatevő termék volt eddig, ami botrányt kavart?A Béres-csepp is valami rákgyógyszerként kezdte, aztán megmentették és lett belőle egy jó kis vitaminkészítmény, amivel már semmi baja nincsen az embernek.

Csak az a baj, hogy sok ember, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved, mint a sclerosis multiplex, vagy egyes rákos betegségek, keres valami kiutat. Szeretné visszakapni az egészségét, régi életét, reménykedik. És ezek a cégek éppen ezt használják ki. Csalódtak ezek az emberek az orvostudományban is, hiszen nem tudjuk őket meggyógyítani sokszor. Ezek sajnos éppen azzal érvelnek, hogy a gyógyszercégek, milyen nagy hasznot hajtanak. Igen, sok haszon van a gyógyszergyártásban, ezt el kell ismerni, de azt nem kérdezi meg tőlük senki, és az ilyen szerekből mennyi haszon származik? A gyógyszereket nagyon sok, többlépcsős teszteknek vetik alá, hogy forgalomba lehessen hozni, a lehető legkevesebb kellemetlen és káros mellékhatás nélkül. És ez bizony pénzbe kerül
.



Nincsenek megjegyzések: