2008. november 12., szerda


Influenza-járvány: élőben!

A Google hivatalos blogján mutatták be a Google Flu Trends nevű új projektet, mely érdekes utakat nyithat a fertőzések követésének világában. Arról van szó, hogy a Google ötletgazdái megfigyelték, az influenza szóra ott és akkor keresnek rá többször, amikor és ahol a CDC egészségügyi szervezet szerint is járvány van. Márpedig ezáltal a fertőzések terjedését szinte élőben lehet nyomon követni, nem kell napokat, heteket várni a megfelelő előrejelzésig.

Nagy ötlet, könnyű felhasználhatóság. De egyelőre csak az USA területét elemzi.

Frissítés: A Read Write Web írt erről és közölt egy videót is a járványok élő követéséről. Megjegyezték, a jövőben valószínűleg összekapcsolják a Flu Trends-et a Google Health-el, a Google egészségügyi szolgáltatásával és amikor belépünk a profilunkba, az figyelmeztet majd minket, lakóhelyünk környékén vajon van-e éppen járvány és hogyan védekezhetünk ellene. Én inkább attól félek, az ilyen anonim adataggregációkból is hirdetési célpontokat kreálnak majd.

Explore flu trends across the U.S.

We've found that certain search terms are good indicators of flu activity. Google Flu Trends uses aggregated Google search data to estimate flu activity in your state up to two weeks faster than traditional systems. Read more »

U.S. > Arizona fluactivity: Low


Nincsenek megjegyzések: