2008. november 30., vasárnap



" A hálapénzt egy igencsak erős félfeudális, dzsentroid hagyomány is fenntartja.”

Gyurcsány második igazságbeszéde


Gyurcsány Ferenc, a hónapok óta újpolgáriasító, trendicsek pedig Nemzeti Kedves Vezető első igazságeszédét Őszödi címszó alatt túltárgyaltuk. Pázmány Péter óta nem hágták meg ennyira a magyar réthorika csúcsait. Legnagyobb íróink, Esterházy, Nádas és Brendel Mátyás aus blogosphere helyezték lába elé a nemzet virányait köszönetül. De mért mindig csak az első nagy igazságbeszéd?? Nemhiába 2D a Síkbolygó blogoszférája is, egy másik zseniális réthorikai gyönyöre meg elsikkad a Válság Szörfösének? Nagy ugyan a pofám, de még én magam sem tudom a hónapját, napját, valamikor 2006-ban történt. Kedves bár, de akkor még nem Nemzeti (mert az akkori szajkómunkásság és a Bérmackó szóhasználatában a Nemzetinek nackós bukéja volt ugye) Vezetőnk kiszállván 77millkás Audi S8-asából, rövid sorozatokkal ostorozta a Magyarországot még mindig sújtó feudalizmust.

A KözpontiKommunikáció vezérműtengelye egyik bütykének, az origo-pont-hu -nak így nyilatkozott Válságkezelésünk Üdve:

Ez az új világ, fejtette ki a kormányfő, „hosszú kulturális váltást” jelent, ami évtizedekig is eltarthat. Gyurcsány kétszer is elismételte, hogy a „feudalizmus” felszámolása a cél. Például arra a kérdésre válaszolva,, hogy az egészségügyi reform kapcsán miképpen fog eltűnni a hálapénz, kifejtette: a hálapénzt „nemcsak az orvosok, nővérek alacsony bére tartja ugyanis életben, hanem egy igencsak erős félfeudális, dzsentroid hagyomány is.”

Na. Akkor nézzük csak meg két év után, mi van ezekkel a feudális, dzsentroid hagyományokkal? Az erősebbmedve hogyan halamol nagyobbrészt a túrótortából? Azt, hogyan szervezte ki Szetey a minisztériumokból (reformernevén A Struktúrá-ból) államilagfnanszírozott ZRt-kbe (zsargonban: Szetey-erték-be) a dógozókat, gyorsan átlapozom... Ugyebár vannak a bűnösrétegképzésben ezek a büdös pedag'ok, a Nemzet Reformjának Útján a kerékkötőek. Lázadnak a barmok! A MÁV és BKV köpködés mellett nemzetisport a pedagok csulázása is. Hogyaszongya-ja, a zesztergályosnak ugye meg kell felelnie a minimum ISO 9001-nek, ám a büdös pedag nem hagyja lemérni teljesítményét. Nem dolgozik eleget. Zúgolódik az ökonómusan 26-32-es osztálylétszámok miatt. És most pedig a 13. havi bérek miatt akarnak sztrájkolni!

Azt gyorsan megjegyzem persze, hogy bár fennen a bér megvonásáról van szó, jellemzően azonban a végrahajtásával kapcsolatban semmi nem történt, és pl a szintén bűnös-nek kommunikált önkormányzatoknak a rendeletek és trv alapján ki kéne gazdálkodniuk a semmiből iletv alulfinanszírozottságukból azt a bizonyost.

Azoktól a közalkalmazottaktól , akiknek csak 13. havi fizetésük van, elveszik azt. Azokban a főhivatalokban, ahol kéthavi bér a premcsi, az egyenlőség jegyében szintén egyhavi fizut vesznek el. Ám ezen főhivatalokban gyorsan kézaláesik egy kis, kispórolható keretösszeg, amiből visszapótolják az elveszett premcsit. Egyszerűen: az a közalkalmazott, akinek a nettó-nettója havi 350ezer a FŐHIVATAL-ban, megkapja évvégén a 700ezer nettó-nettóját. A minisztériumokban viszont már hathavi az évvégi premcsi, és abból bizony csak négyhavi marad a kari'pénznek, és csupán egyhavit lehet majd visszatakarékoskodni "szabadonmaradt keretből"

Ahááá!Szóval akkor a Feudális Államban A Köz alkalmazottjai és tisztviselői ennyire egyenlőek! Akinek egyhavi a premcsije semmit, akinek kéthavija, az kéthavit kap, akinek hathavi, attól kettőt vonnak meg , és karira be kell érnie a négyhavi nettó-nettójával a bevásárláskor.Hát akkor most tapsoljuk meg a Megszorítások Kombinátorát. Osztap Bender óta nem küzdöttek ennyire zseniálissan a feudálizmus ellen! És a gyűlés folytatódik!


http://k53.pbase.com/g6/35/90635/2/80611060.kbS1tF8Q.jpg

eddigi ingyenmedveségeim:

2ft (1) álattmese (4) álattmesék (1) amleth (1) amleth2 (1) amleth3 (1) antifeudalimus (1) bérmaci (1) bérmackó (1) cicakakajó (1) csuka (1) dadus (1) depressziókampány (1) dilemma (1) hurránaivizmus (1) ingyenmedve (2) keményrizsa (1) könnyűállam (1) matinéfaszisták (1) megismerni (1) megszorításialgebra (2) népsport (1) nyégerek (1) obbhelei_the_love_doll (1) osztapbenderiánusság (1) óvólyány (1) patkány (1) pocok (1) próbareggeli (1) róka (2) rövidmenetelés (2) softporno (1) szexuáliszaklatás (1) tizenhatfillér (1) tótawagitprop (1) tótawériánusságok (5) tóta_árpád (1)


Nincsenek megjegyzések: