2008. november 5., szerda



TBMENTŐK





Eseményeink 2008. november 04., kedd, 20:47
Válságshow - kerekasztal a globális válságról nov. 7., péntek

Amerikában mára már 2 millió embert lakoltattak ki az ingatlanhitelek bedőlése miatt. Izland államcsődöt jelentett be. Magyarország hitelkeretet kért az IMF-től. Világszerte gyárak zárnak be, növekszik a munkanélküliség, recesszióban a gazdaságok. Berlini és bécsi szakértőket hívtunk meg a Védegylet munkatársai mellé.


Tovább...
Állásfoglalás 2008. november 04., kedd, 14:42
Spórolunk a demokrácián

Tavasszal a szükséges 200 000 ezer aláírás helyett 500 000-t gyűjtöttünk össze a egészségpénztárak privatizációja ellen. Az országgyűlés ez alapján idén őszre népszavazást írt ki. Az Alkotmánybíróság most az egészre nemet mondott, a Védegylet szerint ingatag jogi érvek alapján. Az AB határozat pozitívuma, hogy a népszavazási kezdeményezésünknek tulajdonítja, hogy májusban az országgyűlés visszavonta a tébé-törvényt - bal és jobboldali véleményformálók a Fidesz sikereként igyekeztek ezt eddig feltüntetni.


Tovább...
Sajtószemle 2008. október 31., péntek, 19:24
Védegylet és Tarka Magyar: vita az ÉS-ben

P
ár hete az Élet és Irodalom egy heves publicisztikája talán túlontúl is megtisztelő helyen, a címlapon bírálta a Védegylet egy korábbi, Gyurcsányt kritizáló sajtóközleményét. A kirekesztés és az erőszak ellen a részvételünkkel szervezett Tarka Magyar fölvonulás kapcsán született cikk címe (Van sapkája, nincs sapkája) akár a támadott Védegyletre is vonatkozhatott volna, ami még akkor se jár jó úton néhány sajtóorgánum szemében (vö: Klub Rádió, Kontra), ha épp a szélsőjobbot is bíráló menetet szervez. A szóvivőnk, Boda Zsolt válaszát is közöljük.


Tovább...
Eseményeink 2008. október 29., szerda, 14:28
RakPark! Villámcsődület a folyópartért

2008-ban lezárták a budai alsó rakpartot, egy építkezés miatt. A lezárt szakaszokon egyből megjelentek a város lakói, miközben a várt forgalmi káosz elmaradt. Tetszik ez az állapot? Gyere a Batthyány térre az autóforgalom újraindítása előtti utolsó vasárnap, 2008. november 2-án, délután 3-kor, és érezd jól magad! Élhető várost, élhető folyópartot!


Tovább...
Sajtószemle 2008. október 27., hétfő, 23:59
Lehetőséget látni a kapitalizmus válságában

Gordon Brown, brit miniszterelnök most azt nyilatkozta, hogy úgy kell áthangolni a gazdaságot, hogy az emberek érdekeit szolgálja. Miért, eddig nem úgy működött - teszem föl a kérdést? Jó lenne, ha Magyarországon is elindulna egy újfajta gondolkodás, és nem csak arról, hogy itt és most, ezzel a pénzügyi válsággal mit kéne csinálni.


Tovább...
Párbeszéd 2008. október 25., szombat, 18:00
Az élelmiszerválságért valójában a cégek felelnek

"Egy hatalmas vihar közepén vagyunk." - Terjedelmes interjút közlünk Patrick Mulvany-vel az egész Földet érintő élelmiszerválságról, amely szerinte soha nem látott egységben jelenik meg az energia- és éghajlatváltozási-válsággal. A jelenlegi pénzügyi válság fényében a Védegylet nyári egyetemén készült beszélgetés mondandója még aggasztóbbnak tűnik. Mik a megoldások Mulvany szerint?
*** 3 HÁTTÉRANYAGGAL! (Morales bolíviai és Mesic horvát elnök, és a Terra Pretas fórum szövegei) ***


Tovább...
Eseményeink 2008. október 25., szombat, 14:37
Védegyleti Esték 2008 ősz - Mit véd a Védegylet?

A Védegyleti Esték új sorozata a "Mit véd a Védegylet?" nevet kapta, mivel a cél a futó programok bemutatása és a lehetőség ezek segítésére. Az első esten ("Ilyen zöld, alterglob izé…") megtudhatjuk, hogy mi a teendő, ha életünk első ügye megtalál.
Új helyszín: Rózsa u. 27.


Tovább...
Sajtószemle
2008. október 23., csütörtök, 15:10
Boda a globális válságról a Kossuthon
Boda Zsolt, a Védegylet munkatársa beszél a globális pénzügyi-gazdasági válságról a Kossuth Rádió Időt kérek című műsorában. Itt olvashat a válságra adható megoldásokról.

Tovább...
Sajtószemle 2008. október 22., szerda, 23:43
Előremenekülés a globális válságból

A globális pénzügyi rendszer óriási sebességgel hullik darabjaira. Mindez számos további krízisjelenség közepette zajlik, melyek az élelmiszerellátással, a klímával illetve az energiaforrásokkal kapcsolatosak. A krízis nagyban meggyengíti az USA, az EU és az általuk dominált nemzetközi szervezetek, különösen az IMF és a WTO, hatalmát. Nem csak a neoliberális paradigma kérdőjeleződött meg, hanem magának a kapitalizmusnak a jövője is.


Tovább...
Eseményeink 2008. október 20., hétfő, 19:27
Kritikai Filmklub Szeged 2008 ősz

Akik lemaradtak a szegedi filmklubunk első estjén vetített Leonardo DiCaprio által rendezett dokumentumfilmről (Az utolsó óra), azok még bőségesen kárpótolhatják magukat. Legközelebb október 21-én, kedden a Földlakók című állatvédős filmmel, aminek a zenéjét az ismert vegetáriánus és állatvédő Moby szerezte, akiről köztudott, hogy még a cipői is állatmentesek.


Tovább...
Eseményeink 2008. október 17., péntek, 17:23
Étel, vagy agroüzemanyag? - indián küldöttség Budapesten

Brazília vidéki lakosságának helyzetét komolyan veszélyezteti a agroüzemanyag gyártás alapanyagaként monokultúrásan termelt cukornád termesztése. A kérdés néha már így merül fel: étel, vagy agroüzemanyag? A Guarani-Kaiowa indián népcsoport helyzete mostanra elviselhetetlenné vált, küldöttségük Budapestre is eljött.


Tovább...
Sajtóközlemények 2008. október 17., péntek, 16:39
'A szegénység a legnagyobb erőszak'
Az Összefogás az Erőszak Ellen Mozgalom a Szegénység Világnapján Mahatma Gandhi szavaival figyelmeztet: "a szegénység a legnagyobb erőszak".
Tovább...
Eseményeink 2008. október 15., szerda, 16:27
Filmjeink Túrkevén az Élelmezés Világnapján
Túrkevén a filmszínházban több filmet is vetítenek a Globál Projekt munkacsoportunk kínálatából az Élelmezés Világnapja alkalmából. A filmek közül kettőt a Fenntartható Mezőgazdaság Munkacsoportunk készített. Szervező: Nimfea.


Tovább...
Eseményeink 2008. október 15., szerda, 15:46
Mi is a Fair Trade?
Újszászi Györgyi munkatársunk tart filmekkel és kóstolóval egybekötött előadást a méltányos kereskedelem mozgalomról csütörtökön (okt. 16.) 18 órakor a Műszaki Egyetemen.


Tovább...
Eseményeink 2008. október 15., szerda, 14:32
Gambia - Afrika mosolygó partja

Gambia Afrika szerencsésebb országai közé tartozik, de a gazdasági és kulturális kizsákmányolástól nem mentes. Vándorkiállítás nyílik a Védegylet és a Fair Világ Szövetség jóvoltából Gambiáról, a gambiai munkások és a méltányos kereskedelem (fair trade) mozgalom kapcsolatáról a Tranzit Art Caféban pénteken 18 órakor.


Tovább...










































PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.06 másodperc

Nincsenek megjegyzések: