2011. január 6., csütörtök

11-01-06 - írta Giulio


"Összesen 80 millió forintnyi kártérítést és életjáradékot ítélt meg egy volt focistának a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. A fiúnak egy orvosi műhiba miatt 19 évesen kettétört a sportkarrierje. Az önkormányzat ügyvédje szerint viszont az ítélet feltételezi, hogy a focista karrierje végéig, 14 éven keresztül a DVSC-ben, profi szinten, profinak járó fizetésért játszott volna. Ezért fellebbeznek."


A bírósági szóvívő elmondása alapján nettó 500.000 Ft a focisták havi fizetése mostanában.


Egy friss szakorvos fizetése kb. nettó 100.000 Ft/hó.


Mi indokolja a különbséget?



Rekord összegű kártérítés egy műhiba miatt

2011. január 07.

Csaknem 100 millió forintos kártérítést ítélt meg a napokban, nem jogerősen, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság egy fiatal focistának. A futballistát 2002-ben térdsérüléssel operálták, de a kórházban elfertőződött a sebe. A játékos ezután már nem tudott pályára lépni, sportkarrierje véget ért, ezért beperelte a kórházat. A bíróság az ápolási, utazási költségek mellett, a kieső több tízmillió forint jövedelmet, és 35 éves koráig, havi fél millió forintos járadékot is megítélt a játékosnak.

A debreceni Kenézy kórházat időközben átszervezték, ezért a szokatlanul nagy összegű kártérítést az alapítónak, azaz a megyei önkormányzatnak kellene majd kifizetni.

Edzőmeccsen szenvedett súlyos térdsérülést a DVSC ifjúsági csapatában focizó védő, még 2002-ben. A Kenézy kórházban megoperálták, de sebe elfertőződött, és ezután már soha többé nem léphetett pályára. Pajkos János, a fiatal játékos korábbi edzője szerint adottságai, tehetsége és szorgalma alapján akár a DVSC élvonalbeli felnőtt csapatában is szerepelhetett volna.

A fiatalember édesapja, Körmöndi Zoltán csütörtökön azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy szerinte jogos a szokatlanul magas összegű kártérítés.

A fiatalember se guggolni, se térdelni nem tud, és évek óta munkát sem kap. A bíróság egy összegben 32 millió forint kárpótlást ítélt meg elmaradt jövedelem címén, és több 100 ezres, milliós tételt is jogosnak ítélt az ápolási, gondozási, utazási és egyéb költségekre. Focista Magyarországon még nem kapott ilyen nagy összegű kártérítést.

Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivője szerint a megítélt nagy összegű kártérítés annak köszönhető, hogy az eljárásban sikerült bizonyítani az elmaradt jövedelmet.

A most 27 éves fiatalembernek 35 éves koráig, havi félmillió forintos járadékot is megítélt a megyei bíróság. A megyei önkormányzatot képviselő Mohácsi Ferenc ügyvéd azt mondta: nem értenek egyet a bíróság ítéletével, ezért fellebbezést nyújtottak be. A per tavasszal a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Nincsenek megjegyzések: