2010. december 29., szerda

10-12-29 - írta Giulio

"nol.hu

Leos Heger egészségügyi miniszter közölte: amennyiben valamelyik régióban nagyszámú orvos hagyja el a kórházakat, és veszélybe kerül a lakosság egészségügyi ellátása, megpróbálja meggyőzni a régió elöljáróját, hogy emiatt válsághelyzetet hirdessen ki.

"Szükség esetén lehetőség van válsághelyzet kihirdetésére" - nyilatkozta szerdán Prágában a miniszter. A hatályos szabályok szerint válsághelyzetet alapvetően váratlan és nagyméretű katasztrófák esetén lehet kihirdetni."


*********************

Szóval a csehek már betojtak, és a szokásos komenyista dumával jönnek. Hiába, a régi reflexek, ugye.

Pénz helyett fenyegetés.

Nagyon rá lehet faragni. Ugyanis például az orvosok külföldre távozását így sem lehet megakadályozni, viszont jóval indulatosabb körülmények alakulhatnak ki, akár valóban váratlan következményekkel. Nem vagyok járatos a cseh jogban, de azt hazudni, hogy a jelenlegi helyzet például VÁRATLAN lenne, enyhe túlzás. Évek óta mondják az ottani orvosok, most pedig szintén jó előre szóltak. Pénz nyilván ott is van, csak ott is valami hülyeségre költik. Ha nem foci, akkor jégkorong.

Szóval ez nem váratlan, csak nem akarnak ott sem értéken fizetni egy magasan kvalifikált réteget.

Nálunk ugyanez a forgatókönyv várható, a stadionok teljesen berágták magukat a kormányfő agyába, és elviszik azt a pénzt, amit pedig a nagyit gyógyító dolgozókra is lehetne költeni. Ez orvosi szempontból mániás fázisnak tekinthető, monomániásnak.

Mindenesetre a kormánynak el kellene töprengenie azon, hol legyenek a magyarországi orvos-munkatáborok, ahová majd minket is internálnak, nehogy megszökjünk.

Keresztény-Nemzeti orvos-kényszerátnevelő jogállami intézmény.

A(z ingyen) munka szabaddá tesz!

Nagyon jó felirat-javaslat, nem számítok fel érte semmit. És passzol is a stílushoz. Viszont cserébe felső priccset kérek.




Nincsenek megjegyzések: