2010. december 28., kedd

10-12-28 írta Giulio

Tegnap este fogorvosunknál jártam (azt hiszem, mer magamon kívül voltam), és elmesélte, hogy felmondta a szerződését az önkormányzattal.

Márciustól nem lesz. Ugyanis semmiféle támogatást nem kap, az OEP finanszírozás lehetetlen volta miatt itteni tevékenysége veszteséges. A testület ugyan semmiről nincs tájékoztatva, de valakik már eldöntötték, hogy jobb lesz így. Az ök. indoklása szerint jövőre sokat fog javulni a helyzet, akár nullszaldósra is ki lehet hozni a veszteséget. Kérdés, hogy ki olyan hülye ma, hogy a nulláért dolgozzon?

Gondolom, azok, akik ezt javasolták neki, maguk sem nulla forintért végzik a munkájukat. A fogorvosokról ritkán írok, de az OEP ugyanúgy pofátlanul kizsákmányolja őket, mint a háziorvosokat. Egy foghúzásért például kb. 400 forintot fizetnek, ami az érzéstelenítőt sem mindig fedezi. Bolond, aki ennyiért megmozdul.

Az alapellátásba a fogorvosi ellátás is beletartozik. Biztosítása önkormányzati feladat. Csak pénzbe kerül. Az meg kell másra. Jövőre ez a szelete is megroggyanhat az országban az ellátásnak, s ez leginkább a kisebb falvakat sújtja.

Az öregek például hová menjenek? Kollégám tegnap háznál is húzott fogat, egy súlyos fekvőbetegnél, ahová ő autózott ki, dolgozott rajta 40 percet. Semmiért. Humánumból. Ki, és mikor fogja már végre megmenteni az alapellátást?

A FIDESZ eddig nem sokat gályázott ez irányba. Lassan késő lesz. Közérzetileg már most is késő van. Tessenek olvasni a zárt orvosi portálokat. Már anyázunk rendesen.

-----------------------------------------------

Szabó Ildi kommentje:

"Nem véletlenül jönnek a fogorvosok is (és már a nőgyógyászok is) Svédországba.A sor a pathológusokkal, radiologusokkal, pszichiáterekkel kezdödött, de már a közhiedelemben slágerszakmaként ismert területek képviselői is menekülnek.

Nyugi- annyi azert marad aki a focistákat majd ellátja."

-----------------------------------------------

Ez nagyon fontos meglátás, azért is emeltem ki. A focistákat ugyanis minden körülmények között soron kívül el kell látni, és szerintem itt még nem tett eleget minden elvárásnak a kormány. Nem adnak nekik elég pénzt, az ellátásuk nincs folyamatosra szervezve, mert a sok hülye átlagpolgár ellátása elvonja azokat az energiákat, amit az aranylábú gyerekek ellátására kellene egy igazi futballnemzetnek fordítania.

Persze az is lehet, hogy a Duce pszichopata.:-)

Nincsenek megjegyzések: