2010. december 14., kedd

10-12-14 1- írta Giulio

Rágalmaz.

Az elnökség által aláírt kiadványban a következő valótlan állításokat fogalmazzák meg:


"Helyes törekvés az alapellátást minden eszközzel segíteni, de cserébe el kell várni, hogy a betegségek/betegek el is legyenek látva. Azért emelkedett a kórházi ellátások száma, mert az alapellátás nem végezte a dolgát! Tegyük érdekeltté az alapellátást abban, hogy a kapuőr funkció mellett gyógyítson is."

Ez egy minden valós alapot nélkülöző állítás, amit a magam nevében is visszautasítok, de gondolom, az alapellátást képviselő szervezetek is.

Érdekes, hogy az OALI igazgatója, Balog Sándor, aki a MOTESZ alelnöke, nem tiltakozott egy ilyen meglehetősen pofátlan tartalmú kiadvány nyilvános megjelentetése ellen.

A kiadványt aláírók egyben etikai vétséget is követtek el, tehát a Rendtartás alapján kérem, hogy a MOK Etikai Bizottsága, vagy illetékessége esetén az OET valamennyi MOTESZ elnökségi tag ellen haladéktalanul indítson etikai eljárást.

V.8. Ha az orvostól egy másik orvosról referenciát kérnek, a tájékoztatásnak tárgyilagosnak, elfogultságtól mentesnek kell lennie és kizárólag a másik orvos szaktudásával kapcsolatos információkra szorítkozhat. Súlyosan etikátlan minden olyan alaptalan és bizonyíthatatlan információ, amely alkalmas arra, hogy közvetlenül vagy közvetve rontsa a másik orvos jó hírnevét, megingassa a belé vetett bizalmat.

V.10. Más orvos szaktudásának, tevékenységének, képességeinek, magatartásának konkrét esettől független, általános bírálata súlyosan etikátlan, különösen akkor, ha a bírálat beteg kezelésének átvételét célozza vagy eredményezi.


V.11. Súlyosan etikátlan a beteg állapotáról és kezeléséről szóló vitát a beteg vagy kívülálló laikus jelenlétében folytatni.


A MOTESZ elnöksége 7000 háziorvos lejáratásában működik közre ezzel a valótlan tényállítással, ami bűncselekmény is, nem csak etikai vétség. Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás tényállását valósíthatja meg.



Az alábbi link gyakorlatilag az ország teljes lakossága számára elérhető.

http://www.aleph.hu/~motesz/docs/MOTESZ_velemeny_a_Semmelweis_Tervrol.pdf


Gratulálok a sok nagyokosnak. Csak így tovább.

A MOK Etikai Bizottsága felé a konkrét bejelentést a mai napon elektronikus úton megtettem.



Egy elfogott levél :



F A K O O S Z

Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége
www.fakoosz.ewk.hu
+36-92-393-375 Fax: +36-92-598-456
E-mail: fakoosz@gmail.com Mobil: +36-30-979-7251 és +36+30-637-6963
Levelezési cím: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi tér 6. II. em.51., pf. 55.
Dr. Balogh Sándor úr részére
Országos Alapellátási Intézet
Budapest



Tisztelt Balogh Úr!

Az internetes portálokon a mai napon megjelent a MOTESZ Elnökségének – amelynek alelnökként Ön is tagja – a véleménye az Egészségügyi Államtitkárság Semmelweis-tervéről, melyben a MOTESZ 9. pontjaként az alábbiak olvashatók:

"Helyes törekvés az alapellátást minden eszközzel segíteni, de cserébe el kell várni, hogy a betegségek/betegek el is legyenek látva. Azért emelkedett a kórházi ellátások száma, mert az alapellátás nem végezte a dolgát! Tegyük érdekeltté az alapellátást abban, hogy a kapuőr funkció mellett gyógyítson is."

Tisztelt Balogh Úr!

Előljáróban jelezni szeretném, hogy ezen állítását a MOTESZ-nek a leghatározottabban visszautasítom mind a FAKOOSZ, mind valamennyi alapellátó orvos nevében és elvárom a MOTESZ helyreigazítását az ügyben. Bízom abban, hogy ezen súlyosan dehonesztáló, rágalmazó, az orvosi etikába és más jogszabályokba ütköző kijelentést csakis a nyilatkozók ismerethiánya okozhatta.

Mindezért kifejezem szándékunkat, hogy amennyiben Ön, aki mind az alapellátásban, mind a MOTESZ-ben érdekelt, vállalja fenti nyilatkozat kapcsán szervezeteink közötti egyeztetés megszervezését, azon szívesen részt veszünk és tájékoztatjuk a MOTESZ Elnökségét munkavégzésünk valós tartalmáról és feltételeiről.

Három napon belüli válaszát – további jogi lépéseinket megelőzendő – tisztelettel várom:


Alsónemesapáti, 2010. december 14.



Dr. Selmeczi Kamill
a FAKOOSZ elnöke sk.

Nincsenek megjegyzések: