2008. augusztus 6., szerda










Nota bene:


A "köz" és a "magán" viszonyára vonatkozó stratégia kialakitásakor alapvető különbséget kell tenni a finanszirozás és a szolgáltatás között. A kulcskérdést a finanszirozás jelenti !


Alapvető feltétel a közkiadások túlsúlyának a fenntartása és a magánbiztositás kiegészitő szerepe ! Azaz a kötelező biztositás jellemzői alapvetően meghatározzák a mozgásteret a magánbiztositás számára.

A magánintézmény önmagában ( természeténél fogva ) se nem maga az abszolut jó, se nem maga az abszolut rossz. Szolgáltatásokként ( alapellátás, kórházi ellátás különböző szintjei, házi gondozás etc. ) különböző szerepet játszhat, alkalmas vagy kevésbé alkalmas lehet az adott igények kielégitésére.

Nem hagyható figyelmen kivűl, hogy felesleges kapacitások vannak az egészségügyben, különösen a kórházi ellátásban.( A profitérdekeltségü magánkórházak számára a legvonzóbb területet minden országban a nem sürgősségi sebészeti beavatkozások jelentik ) - Láthatóan van különbség a szolgáltatás és a finanszirozás privatizációja között. Nos ezt sikerül jól összekúszálni az emberek fejében. Tudatosan? Hozzánemértésből? Nem tudom. Csak sejteni vélem...


Nincsenek megjegyzések: